Ministarstvo odbrane: DF bi rado vidio Crnu Goru kao 27. izbornu jedinicu „Velike Srbije“

  • 6 mjeseci pre
  • 151 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Demokratski front i njegovi lideri ovih dana u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, saopštili su iz Ministarstva odbrane (MO). Iz tog resora navode da DF to radi preko svojih stranačkih saopštenja, preko njima bliskih medija iz okruženja, sa ciljem kompromitacije države i njenih institucija.

“Cilj im je narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama našeg okruženja”, saopštili su iz MO.

Navode da je DF već duže vrijeme u političkoj agoniji.

“I to unutar stranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke „Velike Srbije“, pa zbog toga ne reagujemo na njihove besmislene navode. Ovoga puta to činimo jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi”, dodaje se u saopštenju.

Poručuju da je naša vojska garant mira i stabilnosti zemlje i svakog njenog građanina, sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima.

“Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana”, zaključuje se u saopštenju.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.