Ministarstvo: Osuđujemo i pozivamo na nultu toleranciju prema eksploataciji djece

    3 sedmice pre 153 pregleda Izvor: PV Informer

Prethodnih nekoliko dana crnogorsko društvo je, nažalost, imalo priliku da svjedoči eklatantnim primjerima različitih vrsta nasilja nad najosjetljivijim dijelom crnogorske populacije – našom djecom. Značaj podizanja svijesti – posebno u danima koji počnu zastrašujućim vijestima o seksualnom uznemiravanju nezaštićene devetogodišnje djevojčice, a završe se nasilničkim nasrtajem na Cetinjsku bogosloviju i njene maloljetne učenike – o djeci kao najdragocjenijem, vitalnom bogatstvu naše zemlje, te nepovredivosti Konvencije o pravima djece, nikad nije bio neophodniji, smatraju iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Potresna dešavanja, kako tvrde iz Ministarstva, ražalostilasu društvo ali istovremeno nasi ujedinila u stavu da moramo da štitimo one koje najviše volimo. Shodno tome, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, najoštrije osuđuje i poziva na nultu toleranciju nasilja, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece.

– Sprječavanje ovakvih, ili sličnih, gnusnih i nedopustivih činova mora biti zajednička misija i građana Crne Gore i institucija sistema. Bezbjednost djece neprikosnoveni je imperativ, a fizička, emocionalna i mentalna sigurnost naših najmlađih nenadmašivi prioritet države i građana. Ovakve pojave ne zaslužuju samo energičnu reakciju nadležnih institucija već i najoštriji odgovor cijelog društva!, poručuju iz Ministarstva.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20817 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: