MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Za 907 proizvođača subvencije od 200 eura po hektaru

    3 mjeseca pre 288 pregleda Izvor: rtcg.me

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo je preko 215 hiljada eura na račune 907 poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili podršku kroz direktna plaćanja po hektaru u biljnoj proizvodnji za višegodišnje zasade pod voćem, maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem.

”Kroz Javni poziv za dodjelu podrške po površini za direktna plaćanja za višegodišnje zasade a koji je trajao od 25. februara do 17. juna 2020. godine, ovi proizvođači su, nakon sprovedene terenske kontrole, ostvarili pravo na podršku koja je ove godine uvećana na 200 eura po hektaru prihvatljive površine. Korisnici mlađi od 40 godina imali su pravo na dodatno plaćanje u iznosu do 10€/ha obradive površine”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Iz Ministarstva navode da nastavljaju sa isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz mjere Agrobudžeta za 2020. godinu, koje se realizuju planiranom dinamikom.

”Takođe, shodno uslovima javnog poziva, zahtjev za podršku se može podnijeti i u dodatnom roku (za zakašnjele zahtjeve), najkasnije do 17. jula 2020. godine, s tim da se u tim slučajevima smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja”, navode u saopštenju.

Ministarstvo će, kako navode, nakon obrade i ovih zahtjeva, nastaviti postepeno sa isplatom podrške koja bude odobrena.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6591 pregleda