Ministri zdravlja i unutrašnjih poslova sa predsjednikom opštine Pljevlja posjetili povrijeđene u pljevaljskoj bolnici

    2 godine pre 1464 pregleda

Danas su ministar zdravlja Kenan Hrapović, ministra unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović posjetili povrijeđene putnike u saobraćajnom udesu koji se dogodio sinoć kod TE – na ulazu u Pljevlja.

Prethodno su ministri Hrapović i Nuhodžić te predsjednik opštine Golubović razgovoarali sa direktorom pljevaljske bolnice Erduanom Lalovićem.

Interesujući se za zdravlje i stepen povreda povrijeđenih putnika ministri su sa njihove strane informisani o blagovremenoj i kvalitetnoj reakciji svih nadležnih službi.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je poslije posjete izjavio da se uvjerio da su svi povrijeđeni adekvatno zdravstveno zbrinuti i da su dobrog zdravstvenog stanja. Takođe je ponovio da su poslije saobraćajne nesreće u pljevalsjku bolnicu primljeno svih 41 putnika a da su četiri pacijenta tokom noći transportovana u Republiku Srbiju od kojih se tri pacijenta nalaze u prijepoljskoj bolnici dok je jedan pacijent iz KC Užice transportovan u KC Srbije u Beogradu. Najteže povrijeđeni, pljevljak D.G. (1986) je transportovan u KC Crne Gore, uspješno operisan i dobrog je i stabilnog zdravstvenog stanja. Ministar je naglasio da je sinoć pljevaljsko zdravstvo bilo na visini zadatka i da su svi zaposleni u ustanovi na čelu sa menadžmentom bolnice adekvatnom i blagovremenom reakcijom povrijeđenim pružili svu neophodnu medicinsku pomoć. Ministar je takođe istakao požrtvovanost i humanost građana Pljevalja koji su pružali i nudili pomoć tokom noći.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je prevashodno žaljeći zbog saobraćajne nesreće koja se desila istakao da su svi učesnici u saobraćajnoj nezgodi imali sreću što nije bilo smrtno stradalih. Ministar je istakao pozitivan odnos svih službi od policije, Službe zaštite i spašavanja a posebno hitne pomoći. Ovim događajem se pokazalo da su sve službe brzo i sinhronizovano djelovale pa su svi povrijeđeni dobili svu neophodnu medicinsku pomoć – rekao je Nuhodžić. Ministar se zahvalio i policiji Srbije na saradnji u transportu povrijeđenih. Ovaj događaj je pokazao svu plemenitost i solidarnost građana Pljevalja što je sve zajedno za jednu veliku pohvalu – izjavio je Nuhodžić.

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović se zahvalio svim građanima Pljevalja koji su sinoć položili ispit humanosti i nakon informacije o nesreći samoinicijativno pritekli u pomoć nadležnim službama. Predsjednik Golubović se posebno zahvalio srednjem medicinskom osoblju pljevaljske bolnice koje je van radnog vremena i samoinicijativno došlo u bolnicu te na taj način pokazali požrtvovanje za sve povrijeđene pacijente. Golubović je izrazio nadu da se ovim povodom više neće okupljati i davati izjave. Golubović je rekao da je administracija pljevaljske opštine tokom noći bila mobilna a za svu rodbinu povrijeđenih pacijenata je bio obezbjeđen smještaj u hotelu Pljevlja i Crvenom krst dok je tokom dana organizovan prevoz na odredišta za sve putnike koji su otpušteni na kućno liječenje.

Direktor pljevaljske bolnice Erduan Lalović je pohvalio osoblje pljevaljske bolnice na brzoj reakciji izražavajući nadu da će povrijeđeni sa težim povredama koji su upućeni u duge medicinske centre poslije medicinskog tretmana biti dobro. Direktor Lalović je informisao da je u bolnici na opservaciji i praćenju bilo 26 pacijenata a da ih je poslije ukazane hirurške pomoći ostalo 5 dok su ostali pušteni na kućno liječenje. Lalović se ponavljujući zahvalnost medicinskom osoblju, zahvalio predsjedniku opštine Goluboviću sa saradnicima kao i Upravi policije, Službi zaštite i spašavanja kao i građanima na iskazanoj pomoći.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11727 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11086 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10427 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9835 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9323 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9070 pregleda
%d bloggers like this: