MIRKO SE DIMIO I KRKLJAO OD UDARA 25.000 VOLTI Prijatelj ga prepoznao po pertlama, samo su one bile cijele

    11 mjeseci pre 841 pregleda Izvor: volimpodgoricu.me

Mirka V. (89) kojeg je danas udarila struja napona 25.000 volti sa kabla za napajanje lokomotivana području Željezničke stanice “Crveni krst”pronašao je prijatelj Ljubiša Stanković koji se zabrinuo što starca duže vrijeme nije bilo kod kuće. Ljubiša, inače penzionisani mašinovođa, odlično poznaje mjesta oko stanice, iako su se mnoga pretvorila u pravu džunglu, pa je znajući da Mirko ima običaj da tamo sječe suva drva i bere dženarike, krenuo da ih obilazi.

Ono što je zatekao na zarasloj pruzi do koje se jedva probio kroz grmlje i kupinjare, kako kaže, neće lako zaboraviti.

 Ležao je na pruzi bez ičega na sebi, potpuno izgoreo, dimio se i krkljao. Samo su cipele bile cijele, prepoznao sam ga po pertlama, jedna je bila crvena, a druga zelena, šalio se da nosi različite radi uroka. Udarila ga je struja sa kontaktnog voda, jer je zatezno uže koje ga je pridržavalo, stradalo u nedavnom nevremenu. Kabl pod naponom od 25.000 volti je bio na samo metar i po od zemlje, odmah mi je bilo jasno šta mu se desilo – priča Stanković koji je alarmirao Hitnu pomoć i policiju.

Ljubiša kaže da je zbog teškog stanja u kojem je bio, medicinska ekipa Mirka odmah priključila na infuziju, a zatim ga odvezla u bolnicu.

– Mirko sa porodicom živi u drugom dijelu grada, ali ovdje ima kućicu i voćnjak, pa često dolazi da u njemu radi. Zbog čega je tačno otišao tamo gdje je stradao samo on zna. Nepristupačno je mjesto koje je naročito u ovo vrijeme najbolje izbjegavati i zbog zmija – objašnjava Stanković.

U niškom Kliničkom centru odmah je urađena hirurška intervencija, ali je starac i nakon nje u veoma teškom stanju.

– Pacijent je primljen sa opekotinama drugog i trećeg stepena, urađena je operacija koja je trajala jedan sat, a u kojoj su učestvovali i plastični hirurzi i ljekari drugih specijalnosti. Dalje liječenje će biti nastavljeno na odjeljenju intenzivne njege gdje je pacijent, koji je životno ugrožen, priključen na aparat za vještačko disanje – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

(Telegraf/D. K.)

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda