Mitropolit Joanikije: Vojska CG učinila veliko djelo, nova nada za budući život manastira Kostrikovača

    2 meseca pre 317 pregleda Izvor: CdM

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije susreo se danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore Zoranom Lazarevićem u manastiru Kostrikovača u selu Mrtvo Duboko, u Rovcima kod Kolašina.

Joanikije se, kako je navedeno na sajtu mitropolije, zahvalio Vojsci Crne Gore koja je probila put do manastira, navodeći da je to otvorilo nove mogućnosti i za manastir i narod koji se u njemu okuplja.

“Vojska Crne Gore je učinila veliko djelo i zato zaslužuju da im zablagodarimo, zaslužuju našu trajnu blagodarnost jer otkad imamo ovaj put sa novom nadom gledamo na budući život manastira Kostrikovača. A uz Božiju pomoć ispunićemo sve, narod kad krene da obnavlja svetinju, on se i sam duhovno obnavlja, objedinjuje, obnavlja svoje pamćenje, obnavlja svoju duhovnost i sa novim vidom gleda na svoju budućnost, sa novom nadom i sa novom snagom ide naprijed”, kazao je mitropolit Jonakinije.

On je generalu Lazareviću uručio ikonu Svetog velikomučenika Georgija.

“Želio bih da se zahvalim gospodinu generalu i njegovim oficirima, vojnicima. Svima hvala, da vam Bog da zdravlje, snage i novih uspjeha kao što je ovaj i još boljih i većih”, poručio je mitropolit Joanikije.

foto: Mitropolija crnogorsko-primorska