Mitrović: Aktuelna vlast prevarila i majke, kojima je iz opozicije obećala naknade

    2 sedmice pre 297 pregleda Izvor: https://www.pvinformer.me/

Izostavljanjem naknada za majke sa troje i više djece iz Predloga budžeta, konstituenti aktuelne vlasti, potvrdili su da je prošla Vlada bila iskrena i racionalna kada je tvrdila da je ova vrsta izdvajanja finansijski neodrživa, saopštio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Ivan Mitrović.

“Tada su predstavnici sadašnje parlamentarne većine, od Mandić, preko Bećića do Abazovića, obmanjivali majke, davali lažna obećanja i krivicu prebacivali na bivšu Vladu. Naknade za majke je obećavao i sadašnji premijer Zdravko Krivokapić, u predizbornoj kampanji. Podsjećamo da su prije skoro četiri godine tadašnji predstavnici opozicije potpisali Inicijativu za povraćaj nadoknada”, navodi Mitrović.

Prema njihovim riječima, primjer manipulacija sa naknadama je eklatantan primjer kako je šarlatanska družina na licemjeran način sticala jeftine političke poene.

“Gdje je danas Abazović da kao potpredsjednik Vlade ponovi one poruke pune empatije, saosjećanja i patetike, kada je kao opozicionar koristio tu kategoriju stanovništva i manipulisao njima učestvovajući u njihovim protestima?”, kazao je Mitrović.

Kako ističe, žao im je zbog majki što su njihova očekivanja u pogledu naknada iznevjerena.

“Sa pozicija odgovorne vlasti, tada smo tvrdili da isplata naknada nije moguća i realna, i drago nam je zbog majki da znaju da ih nijesmo lagali. I na ovom primjeru se vidi da je naša partija imala poštene i iskrene namjere, nije davala lažne nade i donosila populističke mjere, koje bi se kasnije obile o glavu svim građanima i državi Crnoj Gori”, zaključio je Mitrović.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 18. april

17. aprila 2021. 19:11

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20230 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8296 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7492 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7421 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7262 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7072 pregleda
%d bloggers like this: