Mitrović: „Ekspert“ Vesne Bratić glorifikuje zločinca, premijer da naloži raskid ugovora sa njim

    2 dana pre 92 pregleda

Dok su ključne aktivnosti Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta vezane za sječu kadrova koje je ministarka sama postavila prije nekoliko mjeseci i za politički progon direktora obrazovnih ustanova, uz odbijanje dijaloga sa prosvjetnom zajednicom i eutanazijom kulture i nauke, „eksperti“ iz tog resora tuguju zbog presude Ratku Mladiću, napominje Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

I ovog puta, kako ističe Mitrović, u glavnoj ulozi je favorit ministarke Bratić, „ekspert“ za auto škole, šovinizam i progon novinara, znameniti aktivista Srpske radikalne stranke, koji na društvenim mrežama, sve u stihu, glorifikuje pravosnažno osuđenog zločinca za genocid.

– Civilizacijski nivo „eksperata“ – njihov je problem, ali, kada je neko takav plaćen iz javnih sredstava, onda to postaje problem svih građana, smatra Mitrović.

Iz tog razloga, iz DPS CG su predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića zatražili da reaguje i da ministarki Bratić naloži raskid ugovora sa licem koje kontinuiranim šovinizmom unižava ugled institucije koja bi trebalo da bude u funkciji svih građana.

– Premijer je valjda čuo koliko je daleko otišao „dobar glas“ o njegovoj Vladi i ministru pravde – sve do Savjeta bezbjednosti UN. Zato se nadamo da će ovog puta najzad pokazati kako posjeduje bar malo odgovornosti i autoriteta i odstraniti iz Vlade ljude čije je ponašanje uvreda za sve građane Crne Gore, zaključio je Mitrović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: