MJEŠTANI PLJEVALJSKIH POGRANIČNIH SELA OGORČENI: Migranti im provaljuju u kuće i nanose štete

    3 godine pre 1265 pregleda Izvor: Novosti

Prema rečima meštanina na tom području u više sela za poslednju godinu provaljeno je u 50-60 kuća a dve kuće u blizini granice su zapaljene

Mještani pljevaljskih pograničnih sela tvrde da već duže vrijeme imaju ogromne probleme sa migrantima koji im provaljuju u kuće i nanose štete. Prema riječima mještana oni nisu dobili nikavu zaštitu od države.

Duško Mirković, koji živi u Baru a u kuću u selu Metaljka, koja se nalazi u blizini granice CG i BiH, redovno dolazi, rekao je da i pored više prijava i upozorenja policiji problem sa migrantima, provaljivanje i pljačkanje kuća se nastavlja. O tome, kaže Mirković, mogu posvjedočiti svi stanovnici tog i okolnih sela.

Mirković, koji je u Baru radio kao policijski inspektor kaže da je ovo peti put, za godinu dana, da migranti obijaju njegovu kuću u selu Metaljka.

Prema riječima Mirkovića na tom području u više sela za poslednju godinu provaljeno je u 50-60 kuća a dvije kuće u blizini granice su zapaljene. Jedna na teritoriji čajničke a jedna na teritoriji pljevaljske opštine.

– Problem sa migrantima koji su prisutni u Crnoj Gori posebno sjeverni dio, rubna naselja prama BiH prešli su svaku mjeru. Prije dvadeset dana bila mi je provaljena kuća, išao sam u selo popravljao to, dolazila policija i ništa. Evo ponovo mi javljaju da je ponovo provaljeno u kuću. Ne znam šta se radi, može li država da nešto preduzme ili ne može. Što zamajavaju narod nek kažu da ne mogu da nas zaštite da se samoorganizujemo da branimo svoja ognjišta i kuće – kazao je vidno ljut Mirković pitajući ima li kraja tim problemima.

– Dođu vrše uviđaj pitaju jesi imao neku vrijednost u kući. Šta ja imam od toga? Šta im znači to jesam imao nešto vrijedno u kući? I Crna Gora i BiH prave se lude. Crna Gora tjerajući migrante na teritoriju BiH a ovi ih vraćaju na crnogorsku teritoriju – kaže Mirković dodajući da je sadašnja granična policija nemoćna bilo šta da uradi.

Mirković ističe da javnost treba da zna da je bezbednost ljudi i imovine na granici Crne Gore i BiH ugrožena.

– Tokom maja mjeseca u selu Kovač izgorela je stara kuća u vlasništvu Milana Čolovića. On je tvrdio da je kuća planula nakon boravka migranata koji se tim prostorom kreću nesmeteno bez ikakve kontrole nadležnih službi.

Tokom prošle godine više mještana sela koja se nalaze u graničnom području Crne Gore i BiH žalilo se da im je provaljivano u kuće.

Takođe jedna kuća, koja se nalazila pored puta Pljevlja-Čajniče na teritoriji Opštine Čajniče pedesetak metara od granice u potpunosti je izgorela a sumnja se da su u njoj pre požara boravili migranti.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da na teritoriji opštine Pljevlja u posljednjem periodu nisu registrovana krivična djela za koja su odgovorni migranti.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20 . januar

19. januara 2022. 23:07

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32929 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14349 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13756 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13464 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12609 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12228 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11925 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11805 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10818 pregleda
%d bloggers like this: