Mještani pljevaljskih sela uskoro dobijaju novi put

    8 meseci pre 2399 pregleda Izvor: rtcg.me

Mještani nekoliko pljevaljskih sela smještenih uz dionicu budućeg puta Vrulja – Mijakovići danas, uprkos najavama, nijesu blokirali saobraćaj na regionalnom putu od Pljevalja ka Đurđevića Tari.

Od blokade su, kažu, odustali jer su počeli radovi na usjeku, čijim su probojem bili uslovili blokadu.

No, ako se posao ne okonča do 15.oktobra ne isključuju mogućnost da ipak blokiraju put ka Tari.

Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara, ali ponekad sličan efekat imaju upozerenja i opomene.
Jedna kojom je za danas bila najavljena blokada saobraćaja ka Đurđevića Tari, mještanima nekoliko pljevaljskih sela uskoro bi trebalo da olakša prevoz do grada.

Kako je kazao mještanin Milko Živković, izvođač radova je krenuo sa radovima poslije njihove opomene.

„Ako smo mogli čekati dvije godine ajde da mu damo vremena i prostora da završi ovaj dio posla

Proboj nove trase nije bio jedini, ali jeste ključni zahtjev mještana. Ostali zahtjevi, nadaju se, biće riješeni, u dogovoru ili sudskim putem (alternativa na ovaj ili onaj način).

„Skrenuo sam pažnju i na loše riješeno odvodnjavanje i na prolaze za stoku, za divljač, za snabdijevanje ogrjevom, međutim niko to nije uvažio i ako se to ne riješi na valjan način očekujem sudske sporove između mještana i investitora i naručioca ovog posla.

Blokada saobraćaja ka Tari koja je danas izostala, nije isključena. Uslov da je ne bude je proboj usjeka u do 15 oktobra.

„U svakom slučaju ako radovi ne budu makar u završnoj fazi mi ćemo morati da skrenemo pažnju na ovaj problem na taj način što ćemo blokirati magistralni put PV – Đurđevića Tara“, zaključio je Živković. 

Na proboju usjeka trenutno rade jedan bager i dva kamiona, a tako molobrojna mehanizacija ostavlja, kod mještana sumnju, da će posao biti okončan za deset dana kako su im obećali predstavnici izvođača radova.