Mali Oglasi
EXIT

Mladić iz Kotora nakon pet godina pobijedio leukemiju

  • 4 mjeseca pre
  • 235 pregleda
  • Izvor: fosmedia.me

Junak ove priče je Kotoranin Đorđe Lubarda (23), koji je nakon pet godina liječenja pobijedio u borbi protiv opake bolesti, leukemije. Zvaničnu potvrdu da je izliječen dobio je početkom aprila ove godine, na posljednjoj kontroli koja je obavljena na klinici u Njemačkoj, nakon pet godina od transplantacije matičnih ćelija.

Nekoliko mjeseci kasnije, tačnije krajem jula, Đorđeva porodica odlučila je da ovu njegovu veliku pobjedu obilježi na najljepši način, feštom u krugu porodice, rodbine, prijatelja i specijalnom gošćom, doktorkom, najpoznatijim svjetskim stručnjakom iz oblasti hematologije i onkologije dr med Nadeždom Basarom, koja je drugi junak životne priče ovog mladića i zaslužna što je Đorđe živ i zdrav.

Uporedo sa liječenjem, Đorđe je uspio da završi četvorogodišnje studije, zaposli se. Odrađuje pripravnički u kompaniji Luštica Bay.

U razgovoru za Pobjedu hrabri mladić prisjeća se da je sve počelo mjesec nakon što je napunio 18. godina, kada je saznao od čega boluje, te odlaska u bolnicu „Maltezer St. Franziskus“ u Flenzburgu. Vijest o Đorđevoj bolesti odjeknula je kao grom iz vedra neba u Kotoru, a potom se uz pomoć brojnih akcija, te humanosti prijatelja, rodbine i države uspjelo sakupiti potrebnih 250. 000 eura za njegovo liječenje i odlazak na kliniku.

„Onog momenta kada sam kročio na kliniku “Sent Maltezer” i upoznao doktorku Nadu, znao sam da će biti sve u redu i nijesam razmišljao da li ću uspjeti. Taj tretman, uslovi, nemate osjećaj da ste u bolnici, naprotiv, kao da ste u nekom hotelu sa pet zvjezdica. Osoblje, doktori su toliko ljubazni, posvećeni da je to nevjerovatno, usluga na nivou. Doktorka Nada me je svakog dana obilazila i pratila do te mjere da li sam nasmijan ili nijesam, kakvo mi je raspoloženje. Sve to mi je ulivalo sigurnost i vjeru da ću uspjeti, a posebno kada mi je jednom rekla da sam pacijent koji je najbolje prošao sve faze liječenja od svih koje je imala u karijeri. I zaista jesam tako lagano uspio da prođem sve faze liječenja, tako da mogu danas da kažem da sam jako zadovoljan“, kaže Lubarda.

Upravo taj optimizam i pozitivnost koji ga nijesu napuštali u proteklih pet godina, pomogli su mu, kaže da prebrodi i teške trenutke kojih nije bilo malo.

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.