Mojkovačka kompanija zainteresovana da otkupi sve cigarete koje je država oduzela

    1 mesec pre 187 pregleda Izvor: cdm.me

Mojkovačka kompanija Montenegro Tobacco Company zainteresovana je da otkupi cigarete koje je država nedavno zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar, saopštio je direktor te kompanije Željko Bulatović.

“Kompanija Montenegro Tobacco Company osnovana je 2007. godine i njen osnovna djelatnost je proizvodnja i trgovina duvanskim proizvodima ujedno i jedina licencirana kompanija u Crnoj Gori za obavljanje navedenih djelatnosti, iskazuje ozbiljnu zainteresovanost da kompletnu zaplijenjenu robu u bescarinskoj zoni Luke Ba, otkupi od Uprave prihoda i carine po propisanim pravilima”, naveop je Bulatović u saopštenju dostavljenom CdM-u.

Prema njegovim riječima, njegova kompanija bi potom preuzetu robu plasirala na odgovarajuće tržište u skladu sa pravilima koje će propisati UPC.

Država Crna Gora je u subotu u Slobodnoj carinskij zonu u Luci Bar zaplijenila cigarete vrijedne vše desetina miliona eura.

“Uprava prihoda i carina naložila je Carinarnici Bar da oduzme duvanske proizvode na zalihama koje vrijede više desetina miliona eura, jer prethodno nije produžen rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni”, naveli su tada iz Vlade.

Iz Uprave prihoda i carina juče je saopšteno da je rok za iznošenje duvanskih proizvoda iz Slobode zone Luke Bar istekao 5. maja za deset privrednih društava – Atlant Mont sa Sejšelskih ostrva, M.P.S Grupa iz Podgorice, Omni Maxtrade LTD sa Sejšela, Neworld Overseas Limited sa Kipra, NRT Partners LTD sa Sejšela, Leonora International iz SAD-a, Montenegro Duvan Comerc iz Mojkovca, Went point iz Podgorice, Sace LTD iz Delawarea-SAD, Ripšped iz Bara.

U UPC kažu da je formirana radna grupa koja će utvrditi koji je najbolji model da se oduzeti duvanski proizvodi lageruju u skladu sa zakonom.

“Dok se ne reguliše status ove robe, ona će biti smještena na lokaciji koja je pod carinskim nadzorom, kako bi se prevenirala eventualna mogućnost krađe. Javnosti je poznato da su se krađe više puta dešavale u prethodnom periodu”, pojašnjavaju u Upravi prihoda i carina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: