Monah bogoljublja, čovjekoljublja i mira duhovnog

    2 meseca pre 808 pregleda Izvor: pvnovine.com

Za 13 godina monaškog službovanja Bogu, žudio je za mirom Svete Gore i Manastirom Hilandar. Kako je uvijek bio potrebniji crkvi i vjernicima u Pljevljima, Božija volja je bila, da novopretstavljeni otac Vladislav na svoj poslednji put krene na monašku slavu i slavu Manastira Hilandar- Vavedenje Presvete Bogorodice. Prethodna dva dana suze su kvasile obraze mnogih vernika, koji pamte molitvenu pažnju, ohrabrenje i savjet oca Vladislava za put ka istini i ljubavi Gospodnjoj.

Na praznik Vavedenja Presvete Bogorodice, 04.12.2020. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski G. Atanasije služio je Svetu Arhijerejsku zaupokojenu Liturgiju u Manastiru Svete Trojice u Pljevaljima povodom upokojenja nastojatelja ove sveštene obitelji protosinđela Vladislava.

Preosvećenom Vladici sasluživalo je sveštenstvo i sveštenomonaštvo Arhijerejskog namjesništva Pljevaljskog. Nakon Svete Liturgije saborno je u manastirskoj crkvi služeno opelo novoprestavljenom ocu Vladislav.

Vladika Atanasije podsjetio sve prisutne na vrline upokojenog Igumana, rekavši da su nam ovakvi monasi sve više potrebni, monasi sa bogoljubljem i čovjekoljubljem u sebi. Otac Vladislav sav svoj monaški vijek proveo je u Svetotrojičkoj obitelji gdje je bio prvo služašči jeromonah, ispovijednik a svoj ovozemaljski put je okončao kao nastojatelj ove drevne svetinje.

Blaženoupokojeno tijelo oca Vladislava sahranjeno je na monaškom groblju manastira Svete Trojice.

Otac Vladislav se posle kraće i teške bolesti upokojio 02.12.2020.godine u Pljevaljskoj bolnici. Vječan spomen i Carstvo Nebesko oče dobri!

Teolog

Miloš Simović

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13598 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8041 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7215 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6773 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6548 pregleda
%d bloggers like this: