MP: Odrediti vaspitne mjere prema učesnicima incidenta

    9 meseci pre 381 pregleda Izvor: PV Informer

SAOPŠTENJE

Ministarstvo prosvjete je obaviješteno o  incidentu koji se jutros, oko 9 sati, dogodio u dvorištu  Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju.

Prema podacima koje smo dobili od Uprave škole, incident se desio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole – Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke Nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika  četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole. Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi video o čemu se radi.

Na osnovu izjava svjedoka-učenika, do incidenta je došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda. U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika.

Na osnovu pravovremenih aktivnosti koje je preduzela Uprava škole, obaviještena je policija i ustanovljeni su počinioci prekršaja. Paralelno sa procesuiranjem pred ogranima reda, Ministarstvo prosvjete je sugerisalo Upravi škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore