„MUĆKE“ ZAVRŠILE NA POŠTANSKIM MARKICAMA: „Sledeće godine u ovo doba bićemo milioneri!“

    2 sedmice pre 120 pregleda Izvor: lupiga.com

Legendarna televizijska serija „Only Fools and Horses“ po prvi put emitovana je na britanskom BBC-u 1981. godine. Serija je posebno veliku popularnost stekla u Jugoslaviji gdje je prikazivana pod nazivom „Mućke“. Milioni su pred televizijskim ekranima u noćnom terminu s nestrpljenjem iščekivale nove avanture ekipe iz londonske radničke četvrti „Peckham“. Derek Delboy Trotter, njegov mlađi brat Rodney, njihov djed, potom Brzi, Boycie, ujak Albert, Mickey Pearce i brojni drugi akteri izazivali su salve smijeha.

Neke od scena koje su ušle u odabir (IZVOR: Royal Mail)

Ovih dana „Mućke“ su, povodom 40 godina od početka emitovanja, dobile i svoje poštanske markice. Kako izvještava Hina, britanska pošta, Royal Mail, odlučila je izdati ograničenu seriju poštanskih markica na kojima će biti prikazane neke scene i čuveni citati glavnih likova. Royal Mail i inače objavljuje ograničene serije markica s motivima koji su od velikog značaja za istoriju Velike Britanije

U ediciji „Mućki“ naći će se 12 poštanskih markica s nekim od najboljih i najčuvenijih scena iz serije, čija je zadnja epizoda, kao posebno izdanje, emitovana krajem 2003. godine. Navodi se kako će se na markicama, među ostalim, naći scena u kojoj Delboy pada sa šanka, ili ona kada u vožnji automobilom Rodney i Delboy spoznaju da im se napokon smiješi ozbiljna suma novca. Na jednoj od markica uz braću Trotter nalaze se i djed te ujak Albert s obećanjem „Sledeče godine u ovo doba bićemo milioneri!“ i Albertovom nezaboravnom rečenicom „Tokom rata…“.

„Vrhunski scenarij, nevjerojatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su ‘Mućke’ jednom od omiljenijih humorističnih serija svih vremena. Zato smo kroz marke odlučili predstaviti 40 godina od početka emitovanja ‘Mućki’ kako bi nas podsjetile na neke od najduhovitijih scena“, poručio je Philip Parker iz Royal Maila.

Dodatnu vidljivost Roal Mailovom, prvenstveno marketinškom potezu jer markice se prodaju po paprenim cijenama, dao je i glumac John Challis koji je u seriji glumio vrsnog muljatora Boyciea. Na svom Twitter profilu zahvalio se Royal Mailu na ovaj počasti. 

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16098 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7355 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7022 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7020 pregleda