Mugoša prodao i stan u jeku sudskog postupka

    2 godine pre 623 pregleda Izvor: vijesti.me

Bivši ambasador Crne Gore u Sloveniji i nekadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša prodao je luksuzni stan od 137 kvadrata u podgoričkom naselju Kruševac, u jeku sudskog procesa koji se protiv njega vodi pred Višim sudom zbog optužbe da je oštetio gradsku kasu za 6,7 miliona eura u slučaju “Carine“.

Mugoša od 15. avgusta nije uknjižen na komforni stan na prvom spratu luksuzne zgrade koju je gradio “Kroling”, stoji u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti“ imale uvid. Vlasnik atraktivne nekretnine od tada je N. L. koji je, kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, kupio stan.

Time je nastavljena prodaja nekada velike imovine u vlasništvu porodice Mugoša, a koja je u protekle dvije godine, otkad je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, praktično prepolovljena.

Nije poznato za koliko novca je Mugoša prodao stan, a poznavaoci tržišta nekretninama tvrde da cijena kvadrata u jednoj od najluksuznijih zgrada u Podgorici ne može biti manja od 2.000 eura.

Mugoša je imovinskom kartonu dostavljenom Agenciji za antikorupciju, koji su „Vijesti“ nedavno objavile, naveo da živi od 760 eura penzije, te da je vlasnik stana od 137 metara kvadratnih koji je stekao prodajom prethodnog. 

Tvrdi da je preostalu imovinu stekao nasljedstvom – kuću od 101, pomoćni objekat od 30, garažu od 35 metara kvadratnih i malo više od 15.000 kvadrata zemljišta.

Vlasnik je i automobila “BMW” iz 2015. godine koji je kupio na kredit.

Nekada visoki funkcioner DPS-a nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Mugoša je postao vlasnik stana od 137 kvadrata početkom 2016. i tada je u imovinskom kartonu naveo da ga je stekao zamjenom.

Riječ je o zgradi nadomak sjedišta Agencije za nacionalnu bezbjednost, a Mugoša je doskora imao više nego uticajan komšiluk. Prvi komšija mu je bio egipatski biznismen Samih Sawiris, čija kompanija “Orascom” na poluostrvu Luštica kod Tivta gradi luksuzni turistički grad Luštica Bay vrijedan milijardu eura.

Iznad Mugoše, na drugom spratu, stan je i nekadašnjeg šefa crnogorskog parlamenta i doskorašnjeg lidera SDP-a Ranka Krivokapića, a na istom spratu stan ima i uticajna advokatica Ana Đukanović, sestra aktuelnog predsjednika Crne Gore i vladajućeg DPS–a Mila Đukanovića.

Stanove u mansardi zgrade imaju poznati podgorički ugostitelj Filip Đokić i biznismen Dušan Ban.

U prizemlju zgrade, ispod doskorašnjeg Mugošinog stana, nalazi se pet poslovnih prostora koje su u vlasništvu kompanija “BB Solar”, partnerske firme sina Mila Đukanovića – Blaža Đukanovića i njegovih prijatelja.

Mnogo prije oca, prodaju imovine započeli su i Mugošini sinovi.

“Vijesti” su nedavno objavile da je Marko Mugoša zaključio kupoprodajni ugovor o prodaji poslovnog prostora od 73 kvadrata u zgradi “Zetagradnja” u Podgorici.
Time je nastvaljena rasprodaja vrijednih nekretnina nekada jedne od najuticajnih porodica u Crnoj Gori.

Marko i njegov brat Miljan prodali su prvo, prije godinu i po, poslovne prostore od po 82 kvadrata na prvom spratu poslovno-stambenog kompleksa “Vektra” u Podgorici, koje su godinama rentirali.

Nakon toga, Marko je prodao luksuzni stan od 217 kvadrata na šestom spratu poslovno-stambenog kompleksa “Cijevna commerc”, preko puta zgrade Radio-televizije Crne Gore u Podgorici.

Sinovi nekadašnjeg gradonačelnika i dalje na svoje ime imaju vrijedne nekretnine u Podgorci. Njima je otac na Marezi poklonio luksuzne kuće. Marko ima dvospratnu kuću od 220 kvadrata, a prvi komšija mu je brat Miljan.

Nekadašnji prvi čovjek Podgorice na Marezi je imao rezidencijalni kompleks od tri kuće na porodičnom imanju. Na njegovo ime ostala je jedino uknjižena najmanja kuća, dok je preostale poklonio svojim sinovima.

Na kuće je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine upisan teret plodouživanja u korist Miomira Mugoše, da ih može koristiti za života, ali i da bez njegove saglasnosti ne mogu biti založene za uzimanje kredita.

U Podgorci se na Marka i dalje vodi stan od 215 kvadrata u luksuznoj zgradi izgrađenoj na mjestu nekadašnje mljekare, kao i četiri garažna mjesta u podrumu. Tu imovinu, Marko je početkom maja, kako piše u katastarskoj evidenciji, založio na ime kredita od 161.000 eura sa rokom otplkate od 180 mjeseci.

Marko je osnivač nekoliko firmi i prema dostupnim podacima imućniji je od brata.

Posjeduje firmu “Monteverde” i još dva preduzeća – “Skadar Lake View” i “Edmundo” i navodno želi da gradi hotele na Skadarskom jezeru.

Firme nemaju nekretnina u vlasništvu.

Osim porodične kuće u Tološima, Miljan Mugoša je vlasnik i dva poslovna prostora od 16 i 34 kvadrata u Podgorici, u Ulici Svetozara Markovića.

On je 2012. godine u podgoričkom Osnovnom sudu uslovno je osuđen na šest mjeseci zatvora, nakon što je sa ocem fizički napao glavnog urednika i fotoreportera “Vijesti” Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića.

Kasnije je stariji Mugoša krenuo sinovim stopama – u diplomatiju.

Najnovije vijesti

Danas je Sveti Sava

27. januara 2022. 13:14

Prognoza vremena – 27 . januar

26. januara 2022. 22:32

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33374 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14548 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13967 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13705 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12834 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12269 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12128 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 12024 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10868 pregleda
%d bloggers like this: