Mugoša: Proizvođači peleta nisu ispoštovali dogovor

    2 meseca pre 206 pregleda Izvor: Vijesti

Iako je Vlada Crne Gore ograničila izvoz peleta mnogi građani ne uspijevaju da dođu do ovoj ogrijeva.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Budimir Mugoša rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti da je problem sa peletom evidentiran od proljeća i da od tada pokušavaju da ga riješe.

„Vlada je pokušala prvo da razgovara sa proizvođačima, da se dogovorimo da se obezbijede određene količine za domaće tržište. Taj razgovor nije urodio plodom. Tokom drugog razgovora dogovoreno je da će od 15 do 20 odsto sopstvene proizvodnje realizovati na crnogorskom tržištu. To je bilo u julu, ali taj dogovor nisu svi ispoštovali“, kazao je Mugoša.

Budimir Mugoša

,,Navodi da ukupna proizvodnja peleta iznosi 120.000 tona, a da su potrebe Crne Gore 20.000 tona.To znači da nešto manje od 20 odsto zadovoljava crnogorske potrebe. Osim peleta visoka je cijena i ogrevnog drveta. Skoro 100.000 građana se grije na drvo. Ako poskupi drvo, onda raste i cijena peleta, bilo je potrebno izbalansirati“, navodi Mugoša.

Naglašava da Vlada nije strogo zabranila izvoz, nego ga ograničila.

„Što znači da će svaki proizvođač morati da dobije dozvolu od Ministarstva poljoprivrede da bi izvezao robu“, kazao je Mugoša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: