Mugoša: Stop manipulaciji sa Evropom sad

    4 meseca pre 295 pregleda Izvor: Portal RTCG

Poslanik SD-a, Boris Mugoša ističe da značajan broj zakona koji čine Program Evropa Sad nije usvojen, čime teza o “urušenosti” ako se promijeni Vlada već na startu “pada u vodu”.

Boris Mugoša (Foto: SD)

Mugoša je ukazao na manipulacije sa “urušavanjem” Programa Evropa Sad ako se promijeni Vlada. 

On najprije navodi da je Program Evropa Sad suštinski set zakona koji su razmatrani u Skupštini krajem decembra (o radu, akcizama, porezu na dohodak, dobit, o PDV-u…).

“Naime, podršku aktuelne većine nisu dobile zakonske izmjene koje se odnose na akcize, vraćanje više stope PDV-a u ugostiteljstvu i dr. Osim toga, Vlada je sama povukla predlog o oporezivanju podizanja gotovine, a predlozi o igrama na sreću i markiranju goriva jos nisu u skupštinskoj proceduri”, kazao je on.

Tu su, kako navodi poslanik SD-a, i vrlo sporne projekcije prihoda od oporezivanja neprijavljenih prihoda.

“Stoga, prihodna strana programa Evropa Sad je prilično desetkovana”, ukazuje Mugoša.

 Što je veoma važno, kako navodi poslanik Mugoša, i ova i sljedeća Vlada ima ustavnu obavezu (član 100 Ustava) da izvršava zakone, tako da je priča da sljedeća Vlada neće to raditi pravno neutemeljena.

“Mugoša ukazuje da što god ko mislio o održivosti određenih zakonskih rješenja, svaka Vlada je u obavezi da ista implementira. Naravno, on ističe da kao i svi drugi zakoni i navedeni su podložni korigovanju i unapređivanju, ali se i za to zna procedura – Vlada ili poslanici predlože a Skupština odlučuje”, navodi Mugoša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: