MUP: U prethodna tri dana registrovano 12 slučajeva nasilja u porodici

    6 meseci pre 466 pregleda Izvor: DAN

Policijski službenici u protekla tri dana registrovali su tri prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira protiv 19 lica i to zbog fizičkog napada, drskog ponašanja i zloupotrebe opojnih droga. Jedno lice lišeno je slobode. To se navodi u biltenu MUP-a za prekršaj.

Prethodna tri dana registrovano je 12 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega je devet lica lišeno slobode.

– Na putevima u Crnoj Gori, prethodna tri dana dogodile su se 43 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice izgubilo život, jedno zadobilo teške i 13 lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima  i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, lišeno je slobode 39 lica. Zbog izvršenja KD teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz čl. 348 KZ CG, lišeno je slobode jedno lice – navode u saopštenju iz MUP-a.

U dane vikenda, na graničnim prelazima na ulasku u Crnu Goru registrovano je 55132 putnika, a na izlasku 54362 lica.

U okviru Akcije “Poštuj život vrati oružje” shodno Zakonu o oružju, službenici Uprave policije su od građana preuzeli: pištolj marke »Parabelum« cal 9 mm, sa okvirom i oružnim listom, 123 komada metaka kalibra  9 mm, 91  komad  metaka od  automatske  puške, 11  komada  metaka pštoljske municije cal 7,62 mm, 17 komada  metaka  od  malokalibarske   puške, signalni metak  M-58, pištolj marke “Bereta” kal. 7,65 mm i 50 metaka kal. 7,65 mm.

Lokalne akcije

Policijski službenici OB Bar sproveli su 18.11.2023. godine pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata na području Bara. Tom prilikom izvšena je kontrola osam bezbjednosno interesantnih lica i 12 lica koja su se nalazila u njihovom društvu. U jednom ugostiteljskom objektu zatečena su četiri maloljetna lica koja su konzumirala alkohol i dovedeni su u službene prostorije OB Bar radi prikupljanja obavještenja.