Muratović: Mjerama iz devedesetih Vlada najbolje pokazuje kakva je ekonomija države

    1 sedmica pre 109 pregleda Izvor: PV Informer

Vlada je na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja, usvajanjem populističke odluke koja se tiče podjele jestivog ulja socijalno ugroženom stanovništvu, pokazala pravu mjeru ekonomskog stanja naše države i njenih građana, smatra Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

-Upravo ovakav potez je slika koja nas vraća u jedno od najtežih perioda za koje smo do formiranja ove vlasti mislili da je naša ružna prošlost. Ali posrnula ekonomija, povampireni nacionalizam i sveopšta situacija u zemlji, dekor je koji nas podsjeća na povratak u devedesete godine prošlog vijeka, kada su građani usljed sankcija i inflacije čekali u redu za podjelu osnovnih životnih namirnica. Pretpostavljamo da će se za razliku od tadašnjeg vremena podjela ulja građanima vršiti na mnogo sofisticiraniji način, odnosno kako je to ministar Milatović i najavio, akcijom koju će sprovoditi nadležne državne institucije. Međutim, osim te finese, svakako da suštinske razlike nema, jer ekonomski plan razvoja ne postoji, a Crna Gora je rekorder u Evropi u pogledu ekonomskog pada od 6,4%. navodi Muratović.

Podsjeća da cijena goriva neprestano raste, a sve životne namirnice su poskupjele, brašno, ulje, najavljeno uvođenje i rast akciza na cigarete, slatkiše, alkoholna i gazirana pića…

Građani, tvrdi on, znaju da je ovakva ekonomska situacija neodrživa, ali i da će egzibicionisti iz sadašnje vlasti njih i Crnu Goru skupo koštati.

-Svakako da će ova Vlada kao i period devedesetih godina, biti prošlost koje se nećemo željeti sjećati, ali čije ćemo posljedice nažalost itekako osjetiti dug perod i nakon nje- zaključio je Muratović.

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23441 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9215 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8626 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8118 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7694 pregleda
%d bloggers like this: