Muž i žena iz Podgorice u Italiji pljačkali pumpe, zlatare, butike

    2 godine pre 522 pregleda Izvor: dan/kodex.me
Bračni par iz Podgorice uhapšen je u Italiji zbog sumnje da su počinili više teških krađa i razbojništava na području Ređo Emilije, Verone i Barija. Radi se o S.K. (37) i F.K. (29), koji su bili dio organizovane kriminalne grupe sa Balkana koja je pljačkala benzinske pumpe, zlatare i butike i upadala u vile starijih ljudi.

Sumnjiče ih za više oružanih pljački.

Za razliku od drugih članova kriminalne grupe, kako se navodi, supružnici iz Podgorice nijesu bili nasilni i terete se samo za pljačke. Ostali članovi se terete i za pokušaje ubistva, prijetnje i iznude.

Istražitelji sumnjaju da su oni članove grupe koja je nedavno razbijena i uhapšena, a koju je predvodio takođe crnogorski državljanin.

Grupa je uhapšena zbog milionske pljačke butika. Članovima kriminalne grupe je za svaku provalu, kao i za bijeg s plijenom, trebalo manje od jednog minuta. Prema pisanju italijanskih medija, ukrali su više od pola miliona eura vrijedne dizajnerske torbe, galanteriju i odjeću.

Crnogorski državljanin L.M. (39) uhapšen je zajedno sa jednim Hrvatom i Srbinom u pljački italijanskih butika. Procjenjuje se da su ukrali robu vrijednu blizu milion eura.

Italijanski mediji pišu da je Crnogorac, kojem u dokumentima piše da mu je mjesto prebivališta Beograd, bio vođa bande koja je u proteklih mjesec dana izvršila pljačke u tri italijanska grada. Osim njega, kriminalnu grupu su činili i J.A. (52) i V.K. (41).

“Provalnički trojac, kojem je za svaku provalu, kao i za bijeg s plijenom, trebalo manje od jednog minuta, ukrao je više od pola miliona eura vrijedne dizajnerske torbe, galanteriju i odjeću”, objavio je hrvatski Jutarnji list.

U provalničke akcije odlazili su uglavnom pod okriljem noći. Oni su 9. oktobra, oko 5.30 ujutro, u mjestu Riva del Garda, obili bravu luksuznog butika “Vanda”. Čim se oglasio alarm, otvorili su vrata i velikom brzinom s polica poskidali i natrpali u velike vreće razne torbe renomiranih brendova D&G, Burberry, Dsquared, Michael Kors… Prema procjeni vlasnika butika, vrijednost ukradene robe je oko 50.000 eura.

U mjestu Forte dei Marmi, iz trgovine “Falkoneri” ukrali su robu vrijednu 90.000 eura, a 1. novembra su iz popularnog butika Duca di San Giusto y Koptini d’ Ampeko otuđili robu u vrijednosti od oko 400.000 eura.

Tu njihovim aktivnostima nije kraj, jer ih italijanski istražitelji sumnjiče i za pokušaj provale u butik “Lorenceti” u skijalištu Madona di Kampiljio. Tog 7. oktobra, u zoru, otjerao ih je alarm čim su napravili rupu u zidu. Prije svake pomno planirane akcije, 39-godišnji L.M., inače višestruki povratnik, išao je sa psom Avatarom u izvidnice. Potom su mu se na odabranoj lokaciji pridruživala dvojica saučesnika, koji su, uglavnom prema ustaljenom scenariju, provaljivali u butike i krali robu navodi hrvatski list.

Kamere snimile razbojnike

Italijanski mediji navode da su svaku krađu ove kriminalne grupe zabilježile nadzorne kamere sa okolnih trgovina, a na svim snimcima zabilježen je isti muškarac s istim psom. To je policiji bilo sumnjivo, pa je prvo identifikovan taj osumnjičeni.

Na snimcima video-nadzora u susjednim uličicama zatim su uočili kako taj mladić sa psom ulazi u automobil švajcarskih tablica, u koji provalnici utrpavaju torbe s ukradenom robom.

Policija je prilikom hapšenja trojice provalnika pronašla preko 1.500 komada ukradene skupocjene garderobe.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32855 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14326 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13728 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12576 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11892 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11780 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10801 pregleda
%d bloggers like this: