Na čelu škaljarskog klana ostao Igor Vukotić, imovinu dijelio sa ubijenim mlađim bratom

    1 godina pre 956 pregleda Izvor: PORTAL PRESS

Nakon ubistva apsolutnog vođe škaljarskog klana Jovana – Jovice Vukotića (42), na čelu te organizovane kriminalne grupe ostao je njegov stariji brat Igor Vukotić (46).

Lokacija Igora Vukotića godinama nije poznata zbog rata sa kavačkim klanom, ali i zbog crvene Interpolove poternice, koja je raspisana za njim zbog sumnje da je organizovao više likvidacija.

Radi se o osobi koja se u policijskim dokumentima dovodi u vezu sa raznim krivičnim djelima, između ostalog i švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

foto: Portal Press

Protiv Igora Vukotića vodi se istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog kavačkog klana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Mediji su ranije objavili da je prije dve godine Specijalno državno tužilaštvo (SDT) obustavilo istragu protiv Igora Vukotića i Podgoričanina Đura Vujovića, a koja se vodila zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i 2017. godine u Podgorici pokušali da ubiju Andrijevčanina Sašu Dukića (41).

“Nema dokaza da su izvršili krivično delo koje im je stavljeno na teret”, rekla je tada specijalna tužiteljka Sanja Jovićević i dodala:

“Iz iskaza svedoka i oštećenog ne može se utvrditi koliko je osoba bilo u “audiju” iz kog je pucano na Dukića”.

Inače, u toj istrazi Vukotić nije saslušan, jer je nedostupan istražnim organima, a Dukić je tužiocima rekao da Kotoranin nije imao razlog da ga ubije.

Prema podacima portala PRESS, Igor Vukotić u Crnoj Gori posjeduje nepokretnu imovinu u Podgorici, Kotoru i na Cetinju. Dio nepokretne imovine dijelio je sa ubijenim bratom Jovanom Vukotićem.

Jedan od listova nepokretnosti braće Vukotić

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Igor Vukotić se vodi kao suvlasnik u dvije firme registrovane u Kotoru.

On se do novembra 2017. godine u tom primorskom gradu vodio i kao preduzetnik, sa djelatnošću usluge pripremanja i posluživanja pića.

U medijima se oglasio samo jednom i to čituljom nakon smrti oca Veselina Vukotića.

“Moram da te pozdravim poslednji put na ovakav način, Oče moj, uzdanice, dobročinitelju, junače moj!!! Zapamti da nas niko ne može razdvojiti, nikad! Počivaj mi u našem miru Čevskom, sa braćom svojom! Neka ti je vječna slava i hvala ti! Voli te beskrajno tvoj sin Igor”, napisao je Igor negdje iz bjekstva.

Istraživački sajt – kriminal.me pisao je ranije o imovini i firmama u Crnoj Gori ubijenog vođe škaljaraca Jovana Vukotića.

Prema podacima tog portala bio je vlasnik dva lokala i stana u Podgorici, dva poslovna prostora u Kotoru, kuće, te stambeno – poslovne zgrade u Kotoru.

Jedan od lidera škaljarskog klana nalazio se na Interpolovoj potjernici zbog sumnje da je počinio veći broj krivičnih djela.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optužuje ga da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane SKY ECC aplikacije.

Pozivajući se na policijske evidencije, pojedini mediji su objavili da je “škaljarski klan” međunarodna organizacija koja ima direktne veze u Latinskoj Americi.

Vukotić je 2018. godine bio uhapšen u Turskoj u zajedničkoj akciji turske i srpske policije, te potom isporučen Srbiji.

Bio je optužen zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

Vukotić je imao dvojno državljanstvo, a Turska nije htjela da ga isporuči Grčkoj koja ga je potraživala.

Izručen je iz Srbije Crnoj Gori, ali je ubrzo pobjegao.