Na KiM pretučena trojica Srba, Beograd smatra da je direktno odgovoran Kurti

    1 mesec pre 223 pregleda Izvor: RTS

U blizini administrativnog prelaza Brnjak na Kosovu i Metohiji, nešto posle 11 časova dogodio se incident kada su pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba.

Kako Kosovo onlajn nezvanično saznaje, pripadnici jedinica Rosu, koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok, napali su trojicu lokalnih Srba.

Jedan od pretučenih zadobio je teže povrede, i u Domu zdravlja Zubin Potok ukazuje mu se ljekarska pomoć.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da se na KiM radi brutalnoj i zastrašujućoj primjeni sile od strane pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukla trojicu srpskih mladića.

Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković, kako se navodi, napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi.

„Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa sjevera Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile“, piše u saopštenju.

KiM danas, foto – RTS

Poručuje da Srbije neće tolerisati fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM.

„Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva“, ocenio je Petković.

Sada je više nego jasno, kako je dodao, da Kurtija ne zanima nikakav dijalog, ni rješenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sjever Kosova i Metohije.

„Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to je jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27749 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11947 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11301 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10666 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9300 pregleda
%d bloggers like this: