Nije prošao predlog o promjeni Dana opštine Pljevlja

    10 meseci pre 3178 pregleda Izvor: PV Informer

Na upravo završenoj sjednici Odbora za statut i propise Skupštine Opštine Pljevlja nije prošao predlog da se na narednoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja raspravlja o promjeni dana opštine Pljevlja.

Predlagači promjene dana opštine Pljevlja nisu imali potrebnu većinu, jer su pored opozicionih partija protiv predloga da se umjesto 20. novembra koji se decenijama slavio kao opštinski praznik, praznuje 27. oktobar na Svetu Petku, bili i odbornici iz kluba Evrope sad i URE.

Demokratska Crna Gora nema svoje predstavnike u pomenutom Odboru. Radu današnje sjednice Odbora prisustvovala je Jovana Tošić, predsjednica lokalnog parlamenta iz redova Demokratske Crne Gore, a na osnovu mogućnosti da prisustvuje sjednicama svih Odbora Skupštine opštine Pljevlja.

Promjena dana opštine je bilo predizborno obećanje Demokratskog fronta uoči lokalnih izbora održanih u oktobru prošle godine, kada je ta koalicija, koja je u međuvremenu prestala da postoji pod tim nazivom, osvojila 12 mandata. Isto obećanje je ponovio Milan Lekić krajem maja ove godine na predizbornoj tribini Koalicije Za budućnost Crne Gore, uoči samih parlamentarnih izbora.