Na pljevaljskim ulicama, umjesto poklopaca, na šahtama gajbe i granje

    2 meseca pre 319 pregleda Izvor: dan.co.me

U Pljevljima su sve veći prizori da su na javnim površinama i ulicama nalaze šahte na kojima nema poklopaca, te da na pojedinim mjestima razna priručna sredstva označavaju oštećenja na kolovozu i upozoravaju na oprez. Situacija je posebno kritična u Ulici Marka Miljanovog gdje su plastičnim gajbama označava oštećenje na kolovozu, a na trotoarskim površinama šahte stoje otvorene. U Drvarskoj ulici drveni kolčevi upozoravaju da na slivnicima ne postoje rešetke i odgovarajući poklopci. Slična situacija je i u Skerlićevoj ulici, u centru grada, gdje je granom stabla označeno oštećenje na kolovozu. Trotoari i kolvozi su oštećeni i izvođenjem radova zbog čestih kvarova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, ali saobraćajnog znaka upozorenja nema.

Svakodnevno registrujemo takve pojave i dostavljamo ih nadležnom sekretarijatu koje daje nalog za otklanjanje nastalog problema. Komunalna policija taj dio posla radi svakodnevno, a sasvim je sigurno da postoje i neki detalji koje možda nijesmo uočili – kaže načelnik Komunalne policije Bojan Bajčeta uz napomenu da je često problem i kod izvođača određenih poslova koji na vrijeme ne završavaju radove na terenu.

I o tome uredno izvještavamo nadležni sekretarijat, kao i kada su u pitanju oštećenja saobraćajnih i drugih znakova ali je potrebno određeno vrijeme da se ti nedostaci otklone – kaže Bajčeta.

Saobraćajni znakovi koji upozoravaju na oštećenja kao da ne postoje

Samo se u Pljevljima dešava da tamo gdje je oštećenje asfaltne površine stoji grana od stabla kao znak upozorenja. Negdje je kolac, a negdje plastična gajba. Prosto nije poznato da li u našim lokalnim službama postoje saobraćajni znakovi koji se mogu staviti da bi upozorili učesnike u saobrćaju na oštećenje na kolovozu – pita se izvršni direktor NVO „Breznica“ Milorad Mitrović.

Pojašnjava da postoje i drugi načini da se označi neki nedostatak, dok se on ne ukloni.

Dodatni je problem i što se dugo čeka na postavljanje poklopaca na šahtama ili asfaltiranju nekih oštećenja na kolovozu i trotoarskim površinama – kaže Mitrović.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26241 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10895 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10269 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9464 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8966 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: