Na takmičenju u Bugarskoj”Kras pod zaštitom – poklon za buduće generacije” prvo mjesto osvojila je Marija Đurović,učenica gimnazije”Tanasije Pejatović”iz Pljevalja

  • 8 mjeseci pre
  • 246 pregleda
  • Izvor: PV Informer
fotografije : tvpljevlja.me

U Bugarskoj akademiji nauka u Sofiji, na ovogodišnjem takmičenju „Kras pod zaštitom – poklon za buduće generacije“ prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca osvojila je Marija Đurović, učenica Gimnazije “Tanasije Pejatović iz Pljevalja. Marija je sa svojim razrednim starješinom Rosandom Terzić putovala u Bugarsku na dodjelu nagrada 29-tog septembra.

U Bugarskoj su pored prijema oko uručenja nagrade, zahvaljujući sponzorima, proveli 5 dana u obilasku znamenitosti Bugarske, jer organizator koji je pozvao autore nagrađenih radova da prisustvuju dodjeli nagrada, nije želio da snosi troškove prevoza, smještaja i ishrane.

Marija se sa putovanja vratila puna lijepih utisaka. Da njen uspjeh dobije na dodatnom značaju treba napomenuti da je Marija jedina nagrađena učenica iz Crne Gore. Direktor gimnazije Dragan Zuković, posebno se zahvalio sponzorstvu Rudnika uglja koji je mnogo puta pomagao aktivnosti učenika gimnazije.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.