NA ZAHTJEV PARTIJA – Dozvoljeni politički skupovi do 100 osoba na otvorenomi 50 u zatvorenom prostoru

    1 mjesec pre 203 pregleda Izvor: vijesti.me

“NKT je predložilo Ministarstvu zdravlja da se izmjenama i dopunama odgovarajućih naredbi omoguće politički skupovi u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz ograničenje broja prisutnih i obavezno poštovanje propisanih epidemioloških mjera – održavanja distance, higijene ruku i nošenja zaštitnih maski”.

Nacionalno koordinaciono tijelo dozvolilo je okupljanja do 100 lica, a u zatvorenom do 50, uz odgovornost političkih subjekata za organizaciju i poštovanje mjera tokom održavanja skupa.

“Na zahtjev većeg broja političkih subjekata i iskazane potrebe za direktnom komunikacijom sa biračima i kvalitetnijeg prezentovanja izbornih programa i lista u predizbornom procesu, NKT je predložilo Ministarstvu zdravlja da se izmjenama i dopunama odgovarajućih naredbi omoguće politički skupovi u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz ograničenje broja prisutnih i obavezno poštovanje propisanih epidemioloških mjera – održavanja distance, higijene ruku i nošenja zaštitnih maski”, saopšteno je nakon sjednice NKT-a.

Na otvorenom je dozvoljeno okupljanje do 100 lica, a u zatvorenom do 50, uz odgovornost političkih subjekata za organizaciju i poštovanje mjera tokom održavanja skupa.

“Imajući u vidu predstojeće međunarodne sportske aktivnosti kao i veliko interesovanje inostranih medija i stranih posmatračkih misija za izborni proces u Crnoj Gori, NKT je predložio definisanje posebnih uslova kojima bi se omogućio nesmetan ulazak i boravak u Crnoj Gori navedenih subjekata na način koji obezbjeđuje optimalnu zaštitu zdravlja. Navedeno je u skladu sa do sada važećim protokolom za popuštanje mjera u međunarodnom saobraćaju i preporukama Evropske komisije”, saopšteno je iz NKT.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6605 pregleda