Lazarević razgovarao sa Prestonom

    1 godina pre 316 pregleda Izvor: facebook.com

Foto,facebook : Ministarstvo odbrane –

General Lazarević se zahvalio generalu Prestonu na podršci koju Nacionalna garda Mejna pruža Vojsci Crne Gore već skoro 17 godina, istakavši da su razmjena iskustava i organizacija zajedničkih vježbi i aktivnosti u proteklom periodu bile od nemjerljivog značaja za razvoj sposobnosti crnogorske Vojske.

Prvi čovjek kopnenih snaga Nacionalne garde Mejna je kazao da je Crna Gora kredibilan partner i saveznik, kao i da je ponosan na dugotrajno savezništvo, koje se najbolje ogleda u zajedničkim vježbama, kakva je i „Immediate Response 23“.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će Vojska Crne Gore i Nacionalna garda Mejna nastaviti odličnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa i u narednom periodu.

General Preston je posjetio i kasarnu „Breza“ u Kolašinu, gdje su mu predstavnici Generalštaba VCG i Pješadijski bataljon prezentovali kapacitete za planinsko ratovanje, kao i opremu i naoružanje ove crnogorske planinske jedinice.

Komandant kopnenih snaga Nacionalne garde Mejna obišao je i pripadnike Oružanih snaga SAD i Vojske Crne Gore koji izvode alpinisičku obuku na teritoriji Kolašina.

Preston se nalazi u posjeti našoj zemlji povodom vježbe „Immediate Response 23“, na kojoj se zajedno obučavaju na sjeveru Crne Gore pripadnici oružanih snaga Crne Gore i SAD, uz podršku hrvatskih štabnih oficira.