Podržali povećanje cijena usluga Vodovoda, čeka se potvrda u SO Pljevlja

    6 meseci pre 2402 pregleda Izvor: PV Informer

Odbor direktora DOO „Vodovod“ Pljevlja je na drugoj redovnoj sjednici, održanoj 27. juna ove godine, donio jednoglasnu odluku, čiji je sastavni dio zahtjev Regulatornoj agenciji za davanje saglasnosti na predlog cijene usluge za javno vodosnabdijevanje, prihvatanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda.

Regulatorna agencija za davanje saglasnosti na predlog cijene usluge za javno vodosnabdijevanje, prihvatanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda je 26. jula dala saglasnost na predlog cijena usluga DOO „Vodovod“ Pljevlja.

Na sjednicama Odbora za finansije,ekonomiju i razvoj i Odbora za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost Skupštine opštine Pljevlja, većinom glasova data je saglasnost na Odluku o utvrđivanju cijene za regulisane komunalne djelatnosti (javno vodosnabdijevanje i prihvatanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda) vršioca usluga DOO „Vodovod“ Pljevlja, koju je donio Odbor direktora društva za 2024. godinu.

Odluke nadležnih Odbora Skupštine opštine Pljevlja treba da bude potvrđena od strane većine odbornika na narednom skupštinskom zasjedanju, koje je planirano za 8. septembar.

Prema mišljenju pojedinih članova nadležnih Odbora koji nisu podržali predlog za enormno procentualno povećanje cijena usluga Vodovoda, radi se o izuzetno visokom procentu povećanja varijabilnog dijela cijene vode i kanalizacije, a posle usvajanja novih cijena, po njihovom mišljenju, Pljevljaci će plaćani najskuplju cijenu vode posle primorskih gradova, skoro duplo veću u odnosu na građane Podgorice.