Najavljena i druga koalicija za lokalne izbore u Pljevljima

    2 godine pre 1672 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Ako se po jutru dan poznaje, onda će lokalne izbore u Pljevljima koji će se održati 23. oktobra 2022. godine obilježiti koaliciona saradnja za zajednički nastup na izborima.

Proteklog dana je ozvaničena prva koalicija za predstojeće lokalne izbore u Pljevljima, koji su zakazani za 23. oktobar ove godine. Koalicioni sporazum potpisali su dr Saša Grbović, u ime OO SNP CG, i dr Nidal Idris, u ime OO GP URA. Očigledno se radi o nastavku uspješne saradnje između političkih partnera na državnom nivou, koji imaju većinski broj ministara u vladi u tehničkom mandatu.

Prethodnog dana redakcija portala je dobila informaciju iz vrha Demokrata da će se do utorka ozvaničiti nova koalicija za lokalne izbore u Pljevljima, koju će pored Demokrata sačinjavati i Ujedinjena Crna Gora i Pokret za Pljevlja.

Takođe u toku jučerašnjeg dana tu informaciju su za medije potvrdili iz Ujedinjene Crne Gore. Predsjedništvo Ujedinjene Crne Gore potvrdilo je predloge svojih opštinskih odbora da na predstojećim lokalnim izborima nastupe u dvojnim i trojnim koalicijama širom Crne Gore. Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore je za medije izjavio da su ih opšte političke prilike obavezale da se udruže kako bi DPS bio konačno pobijeđen u gradovima u kojima je na vlasti čak i decenijama.

Za očekivati je da narednih dana koalicionu listu predaju DPS, SDP, SD i Bošnjačka stranka.

Na svečanosti povodom godinu dana od formiranja saziva Savjeta mladih DPS-a Pljevlja prisustvovao je i predsjednik DPS CG Milo Đukanović, koji je u obraćanju prisutnima iskazao optimizam kad su u pitanju lokalni izbori u Crnoj Gori. Saopštio je da na to najbolje ukazuju gotovo tragikomični pokušaji aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od izbora.

Narednih dana biće jasnije da li će na lokalnim izborima u Pljevljima nastupiti i Mirko – Lola Đačić, bivši predsjednik opštine Pljevlja sa grupom građana, koji je prethodnih mjeseci najavljivao povratak na političku scenu. U Pljevljima mnogi građani očekuju njegov povratak na političku scenu i iskazuju želju da glasaju za njega na predstojećim lokalnim izborima 23. oktobra.

Naredni dani daće konačnu sliku koje će se političke partije samostalno i u koalicijama boriti za većinsku vlast u opštini Pljevlja.