Najmanje 12 osoba poginulo u nesreći u Hrvatskoj

    1 sedmica pre 472 pregleda Izvor: RSE

Najmanje 12 osoba je poginulo, a veći broj je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autoputu u blizini Zagreba, prenosi RSE.

Autobus poljskih tablica izletio je sa saobraćajnice na autoputu A1, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je da je u bolnici preminula još jedna osoba, te da je sada broj umrlih u nesreći dvanaest.

„Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje“, rekao je Božinović.

Autobus poljskih registarskih tablica sletio je sa ceste 60 kilometara od Zagreba
Autobus poljskih registarskih tablica sletio je sa ceste 60 kilometara od Zagreba

Kako je dodao prema onome šta su zabilježili ljudi na terenu, u autobusu nije bilo djece. Angažovano je 16 timova hitne pomoći.

Autobus je imao varšavske registarske tablice.

“Sve žrtve su poljski državljani, u ovom trenutku to možemo potvrditi”, rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova za TVN24, prenosi Rojters.

Ranije su iz ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske napisali su na Twitteru da je 11 osoba je poginulo, a nekoliko povrijeđeno.

Iz Policijske uprave varaždinske ranije su saopštili da je na mjestu nesreće, koja se dogodila u 5:41, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažovano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa. Povrijeđene osobe su prevezene u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

Dionica ceste u blizini mjesta nesreće zatvorena je za promet kako bi se omogućilo spašavanje putnika.

Nije poznato šta je uzrok nesreće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: