Najuspješnije crnogorske kompanije – Objavljeni dobitnici nagrade Top Business Montenegro

    3 sedmice pre 338 pregleda Izvor: me.ekapija.com

U sklopu Top Business Montenegro 2024, na osnovu podataka iz uredno dostavljenih ispravnih finansijskih izvještaja za 2023. godinu izvršeno je rangiranje na osnovu kojeg su prepoznata najuspješnija crnogorska preduzeća, koja su ispunila zahtjevne kriterijume kvaliteta.Na osnovu ostvarenih poslovnih prihoda, dodjeljuje se 21 priznanje – 4 po osnovu veličine preduzeća, 15 za ključne djelatnosti crnogorske privrede i po jedno za najvećeg poslodavca i najbolje novoosnovano preduzeće.

U kategoriji velikih kompanija, priznanje za poslovne prihode dobila je Elektroprivreda Crne Gore, a među srednjima se istakla kompanija Plus iz Podgorice. U kategoriji malih preduzeća priznanje je pripalo Flystar Flight Support iz Podgorice, a u kategoriji mikro preduzeća Biblio Globus iz Budve.

U djelatnosti trgovine prvonagrađena je kompanija Voli Trade Podgorica, a u djelatnosti hotelijerstva – Portonovi Hospitality Management Company. U kategoriji restorani i kafići priznanje dobija Panevivo Podgorica, u upravljanju nekretninama Azmont Investments Herceg Novi, među agencijama za nekretnine – CMM Budva, a u djelatnosti revizija i računovodstva Ernst & Young Montenegro.

Što se tiče građevinarstva prvonagrađeni je BEMAX Podgorica, u oblasti hrane i pića Meso-Promet Bijelo Polje, a u ostaloj proizvodnji i preradi priznanje dobija Gradir Montenegro Pljevlja. U oblasti telekomunikacija na prvom mjestu je MTEL Podgorica, u trgovini IT opremom to je Comtrade Distribution Podgorica, a u IT uslugama je Epam Systems Montenegro.

Kad je riječ o djelatnosti u oblasti nafte i derivati prvonagrađeni je Jugopetrol Podgorica. Što se tiče farmacija priznanje dobija Glosarij Podgorica, a u oblasti medicinskih usluga Poliklinika Hipokrat.

Priznanje za najvećeg poslodavca dobila je kompanija Voli Trade, a za novoosnovanu kompaniju Noblewood Adriatic iz Nikšića.

Svečanost povodom dodjele TBM Awards 2024 biće organizovana početkom juna.

Top Business Montenegro inicijativa pokrenuta je od strane agencije za kreativne komunikacije BI Communication, a uz podršku prvog crnogorskog provajdera poslovnih informacija BI Consultinga, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i pod pokroviteljstvom Crnogorske komercijalne banke. Rangiranja će biti objavljena u specijalnom godišnjem izdanju poslovnog časopisa Top Business Montenegro, čije ovogodišnje izdanje uskoro izlazi.