Nakon čudne i najneizvjesnije ljetnje pauze, Rudar sjutra startuje sa prvenstvenim obavezama

    1 godina pre 375 pregleda Izvor: portaltvpljevlja.me

Nakon čudne i najneizvjesnije ljetnje pauze, Rudar sjutra startuje sa prvenstvenim obavezama. Iako čudno zvuči ali pripreme i kontrolne utakmice bile su u drugom planu a kompletan fokus je bio na pronalaženju finansijskih sredstava za puki opstanak kluba a onda i polako skupljanje igračkog kadra. Mnogim ljubiteljima fudbala u Pljevljima je pao kamen sa srca kada je nakon sastanka velikih privrednih subjekata u Pljevljima i opštine Pljevlja poručeno da je obezbjeđena prva pomoć i da će Rudar imati dovoljno finansija za opstanak. Lijepe vijesti nakon dugo mučnih ljetnjih dana još više su upotpunjene dolaskom Damira Čakara na mjesto sportskog direktora. Odmah je riješeno pitanje šefa stručnog štaba pa će Edis Mulalić i ove godine voditi Rudar. Brzo su počela da stižu i nova imena i sa radom se krenulo. Vjerovatno niko nikad nije u prvenstvo ušao kao što će Rudar ući ove godine – sa nekoliko treninga i bez kontrolne utakmice.

Ipak bitno je da Rudar počne prventvo i da se u godinu, u kojoj se obilježava stogodišnjica kluba, uđe kao prvoligaš. Navijači Rudara su svjesni da će najtrofejniji fudbalski klub ove godine imati jedan cilj a to je opstanak. Povjerenje i razumjevanje takođe postoji ali je jasno da je pred Rudarom izuzetno teška sezona.

Već u prvom kolu veliki ispit. Rudar u sjutra gostuje Budućnosti u Podgorici. Meč se neće igrati na stadionu pod Goricom jer je zauzet zbog obaveza Sutjeske u Evropi pa će se igrati na Starom aerodromu na terenu FK Titograd. Utakmica počinje od 19 sati uz direktan televizijski prenos.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6601 pregleda