Nakon objava o Crnoj Gori: Instagram obrisao Karleušin profil, prijavljivali je zbog govora mržnje

    1 mesec pre 325 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Foto: Pixabay –

Platforma Instagram privremeno je suspendovala nalog srpske pjevačice Jelene Karleuše.

To se dogodilo danas, a razlog je govor mržnje i prozivanje na nacionalnoj osnovi.

Nju su, kako se to već satima može vidjeti iz objava na društvenim mrežama, prijavljivali brojni korisnici interneta nakon Karleušinih posljednjih ispada koji su pratili njeno otkazivanje nastupa u hotelu Podgorica.

Karleuša je, između ostalog, dio građana Crne Gore nazivala ekstremistima, ‘tumačila’ je ‘istoriju’, a potom je zatražila od građana Srbije da ne dolaze u našu državu, tvrdeći kako ovdje nije bezbjedno.

I dok je večeras njen menadžer Zoran Birtašević putem X-a poručio kako su joj nalog ugasili „botovi“, javilo se niz crnogorskih korisnika pod imenom i prezimenom, koji su ustvrdili kako su Karleušu prijavili za govor mržnje i da oni nijesu nikakvi „botovi’.

„Bot nijesam, nego sve sa imenom i prezimenom. Nek se drži svog dvorišta“, „Nijesam bot nego prezirem govor mržnje“, „Nijesu bot profili nego normalna raja koja ne trpi šoviniste koji se prodaju za šaku dinara, nadam se da će profil biti blokiran trajno“, neke su od poruka koje su korisnici X-a uputili Birtaševiću.

Podsjetimo, njoj je podgorički hotel otkazao nastup zbog, kako su naveli, uvreda na račun Crnogoraca. Nakon toga, Karleuša je saopštila da je otkazan i njen majski nastup u Budvi.