Nakon tri mjeseca nema informacija o ubicama Ljubiše Mrdaka

    2 sedmice pre 156 pregleda Izvor: gradski.me

Ni nakon nešto više od tri mjeseca od ubistva Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, još nema informacija dokle se stiglo u rasvjetljavanju tog zločina.

Gradska radio televizija više puta pokušala je da sazna u kojoj je fazi istraga, ali nije dobila odgovore iz Uprave policije.

Ranije je sa protesta bivših pripadnika Sedmog bataljona, Ljubišinih kolega, poslata poruka nadležnima da u što kraćem roku rasvijetle ubistvo jer se, kako su tada naveli, neće pomiriti sa jeftinim obavještenjima Tužilaštva i Uprave policije.

Uprava policije nijema je i na upite o licu koje je 06. januara pucalo iz automatske puške u Nikšiću.

Radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak ubijen je 20. oktobra u oružanoj pljački pošte u Nikšiću. Prema nekim informacijama, iz poštanskog kombija odnijeto je oko 400 hiljada eura. Razbojnici su, kako se sumnja, pobjegli džipom bosanskih registarskih oznaka, koji je policija kasnije pronašla zapaljen.

Zbog sumnje da su učestvovali u tom krivičnom djelu, na području Bosne i Hercegovine, tamošnja policija uhapsila je Stojana Albijanića iz Bileće i Petra Zolaka iz Laktaša, kojima je određen pritvor. Crnogorska policija uhapsila je Nikšićanina Mitra Kneževića, a početkom novembra i Stefana Rogojevića iz Trebinja, kojima je takođe određen pritvor.

Iz Uprave policije Crne Gore na konferenciji za novinare, organizovanoj početkom novembra, saopštili su da zbog oružane pljačke u Nikšiću potražuju još tri lica.

U cilju tačnog informisanja javnosti, informativna redakcija Gradske RTV više puta pokušavala je da dobije odgovore o slučaju ubistva Ljubiše Mrdaka, međutim iz Uprave policije još nema povratne informacije.

Na odgovor nadležnih pozivale su i Ljubišine kolege, bivši pripadnici Sedmog bataljona, koji su sa protesta održanog sredinom decembra na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, tražili da se jasno kaže ko je ubio Ljubišu Mrdaka.

Tada su istakli i da, ako to nadležni ne urade, imaju pravo da smatraju da je država nesposobna da riješi ovaj slučaj i da prikriva počinioce.

Ostalo je nepoznato i ko je naoružani, maskirani, muškarac koji je 6. januara ove godine pucao iz automatske puške u Nikšiću, iako se policija tada oglasila da radi na njegovoj identifikaciji.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, maskirana osoba pominje Župu Nikšićku.

Gradska radio televizija je ostala uskraćena za odgovor i na ovu temu.

Nameće se pitanje zašto policija ćuti o ovim događajima i neće da saopšti u kojoj su fazi istrage ta dva slučaja.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33286 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14500 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13915 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13651 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12785 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12081 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11968 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10858 pregleda
%d bloggers like this: