Nastavak saradnje Opštine Pljevlja i UNDP na projektu energetske efikasnosti za individualne stambene jedinice

    12 meseci pre 517 pregleda

Predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vranes juče je organizovao radni sastanak sa predstavnicima UNDP u Crnoj Gori na temu nastavka saradnje u projektu subvencionisanja energetske efikasnosti individualnih stambenih objekata.

Prošle godine ovim projektom su obuhvaćene 82 individualne stambene jedinice – kuće, radovi su završeni sa uspjehom, dok je ove godine tender završen za još 84 stambene jedinice i početkom juna se očekuje potpisivanje ugovora sa vlasnicima kuća.

Predsjednik Vraneš je naglasio da je ovo izuzetno koristan projekat za građane Pljevalja, korisnici su izuzetno zadovoljni kvalitetom radova, dinamikom izvođenja radova kao i da vlada jako veliko interesovanje na nastavak ovog projekta.

Prema procjenama još preko 300 vlasnika kuća zainteresovano je za ovaj projekat koji se realizuje u saradnji Opštine Pljevlja i UNDP u Crnoj Gori.

Pod ovim projektom podrazumijeva se subvencionisanje spoljne stolarije i termofasada na individualnim stambenim jedinicama-kućama na teritoriji Pljevaljske opštine. Ostavljena je i mogućnost subvencionisanja novih modernih vidova izvora – toplotnih pumpi za koje takodje postoji zainteresovanost.

Takođe, predsjednik Vraneš je podržao projekat održavanja četvrte Inženjerske škole nauke koja se inače održava svake godine u Pljevljima a koja okuplja mlade naučnike iz Pljevalja, šireg regiona i Evrope.

-Pljevlja moraju da budu prepoznata kao grad mladih ljudi, inženjera, stručnjaka iz svih sfera nauke i mi vodimo politiku u tom pravcu – naglasio je Vraneš.