Nastavlja se istraga pada aviona u Hrvatskoj

    1 godina pre 1260 pregleda Izvor: rtv.rs

Foto ilustracija : Pixabay –

ZAGREB – 

U Hrvatskoj je danas počeo policijski, kao i uviđaj Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju na mestu jučerašnjeg pada aviona ‘Cirrus 20’ na Kapeli.

Odlučeno je tako jer je, kako je Hini sinoć rekao glavni vazduhoplovni istražitelj Danko Petrin, za samo sprovođenje uviđaja mnogo bolje da se obavi kada je dnevno svetlo, te je dodao da se nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći.

Petrin je sinoć rekao da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom ‘Cirrusa 20’, ali da taj tip aviona spada u kategoriju Cesna, odnosno kategoriju aviona do četiri osobe, a takvih nesreća ima dosta, prenosi portal Index.hr.

Spasioci su na tlu pronašli ostatke aviona sinoć nešto posle 19,15 sati na šumovitom predelu Mali Makovnik na planini Kapela u Ličko- senjskoj županiji.

Za sada nema službene potvrde koliko je osoba bilo u avionu, kao ni da li su svi poginuli, ali Hina nezvanično saznaje od vatrogasaca iz potrage da je navodno u avionu bilo troje Holanđana, te da su i registracije aviona .

Komandant PVZ Ogulin Mladen Žilić je danas za HRT potvrdio da je teren gde je pronađen avion teško pristupačan, sneg se dugo zadržava a ima i minski sumnjivih terena.

Sve je počelo juče u 12.30 sati kad je Hrvatska kontrola vazdušne plovidbe uočila da je s radara nestao avion koji je leteo iz Maribora prema Puli, te je odmah o njegovom nestanku obavešten Operativni centar civilne zaštite i organizovana je potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, a prostor Kapele se pretraživao i helikopterom Ministarstva odbrane.