Nastavljeno suđenje Šariću, svjedočili policajci iz Valjeva

    7 meseci pre 1008 pregleda Izvor: N1

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima za planiranje ubistva i diskreditaciju svjedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Na ročištu su svjedočili pripadnici policijske uprave u Veljevu koji su postupali u vezi sa slučajem podmetanja eksploziva na automobil biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića u avgustu 2020. godine.

Inače, tužilaštvo tvrdi da su Darko Šarić i njegovi saradnici htjeli da za planiranje likvidacije Nikolaševića bude lažno optužen Nebojša Joksović, svjedok saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio za šverc kokaina, ne bi li zbog toga izgubio status saradnika tužilaštva.

Dodatno, tužilaštvo tvrdi da je, nakon što je automobil eksplodirao, policijski službenik Milutin Radovanović optužen u ovom postupku kao član Šarićeve kriminalne grupe, uticao na policajce u Valjevu da vode istragu u pogrešnom pravcu, te da za eksploziju okrive pogrešnu osobu.

To su svjedoci danas i potvrdili u sudnici, ali su ispričali i da su imali operativna saznanja i indicije da je za eksploziju kriv Uroš Radovanović (ranije Mišić), a ne osoba na koju je, bez dokaza za to, ukazivao policajac Milutin Radovanović.

Uroš Radovanović je i bio uhapšen, jer su u njegovom automobilu kada je zaustavljen pronađene određene stvari i garberoba na kojima je bilo i čestica eksploziva.

Podsjećaju i da je Goran Nikolašević bio saradnik Nebojše Joksovića, kog je u maju 2020. prijavio da je spremao njegovu likvidaciju.

Ovaj postupak se i vodi zbog toga što Tužilaštvo tereti Darka Šarića i njegove saradnike za planiranje ubistva i diskreditaciju Nebojše Joksovića.

Prema navodima tužilaštva Darko Šarić je to dogovarao dok je bio u pritvoru, sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima u porukama kroz „skaj“ aplikaciju na kriptovanom telefonu.

Suđenje se nastavlja 22. decembra.