Naučno tehnološke inovacije treba koristiti da bi se uspješno razvila privreda

  • 3 mjeseca pre
  • 167 pregleda
  • Izvor: PV Informer

U sklopu realizuje projekta “Naukom za razvoj privrede” koji sprovodi NVO “Novi poredak” a čiji je patner NVO “Akademija Društvenih Nauka” u prostorijama Centra za kulturu danas je organizovana edukativna radionica na temu “Održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane.

Skup je otvorila novinarka Radija Bijelo Polje Tanja Dangubić.

Predavač je bio prof biologije Tomislav Tomović koji je kazao da je poljoprivreda jako važna u razvoju društva i ekonomije Crne Gore te da je ona osnova za cjelokupan lanac hrane. Crnogorska poljoprivreda obezbjedila je 7℅ bruto domaćeg proizvoda a u zemljama regiona manje je od 2℅. Fokus ovoga projekta je da organska poljoprivreda izbjegava hemijske i patogene proizvode, kazao je Tomović. Tomović je dodao da razvoj nauke i poljoprivrede i ekonomije uvijek mora biti sačinjen na zdravim osnovama.

Izvrsni direktor NVO “Novi Poredak” Radivoje-Raco Bogavac je kazao da je cilj projekta da unaprijedi sinergije između nauke i ekonomije te da će se u sklopu projekta organizovati brojne aktivnosti kako bi se promovisale različite aktivnosti.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.