Nećemo odustati od žalbi Strazburu

    3 godine pre 586 pregleda Izvor: rtcg.me

Majke sa troje i više djece neće odustati od podnošenja predstavki sudu u Strazburu, poručila je predstavnica Kordinacionog odbora bivših korisnica naknada Željka Savković.

Ona je reagovala povodom jučerašnje izjave zastupnice Crne Gore u Strazburu Valentine Pavlićić, koja je kazala da je Evropski sud u Strazburu kao neosnovane odbacio 70 predstavki majki sa troje i više djece.

„Činjenica da se gospođa Pavličić pojavila sa svojom izjavom u javnosti odmah poslije početka protesta majki poslije smanjenja naknada, kada su majke počele da pominju žalbe u Strazburu, ukazuje na to da će uraditi sve da bi što više majki odustalo od slanja predstavki. Upravo smo svjedoci toga. Pitam se, zašto se gospođa Pavličić nije pojavljivala u javnost kada su za Strazbur slali predstavke svi oni koji nijesu pred crnogorskim sudovima mogli ostvariti pravo na svoje žalbe, tužbe?“, navodi Savković u reagovanju.

Kaže da država nije očekivala da će veliki broj majki poslati predstavke u Strazbur.

„Vjerovatno se pitaju da ako ih je ovoliko poslalo na smanjenje, a isti broj pošalje na ukidanje i više, jer neke majke nijesu slale na smanjenje, ali za ukidanje hoće kako će sud u Strazburu reagovati“, ističe Savković.

On poručuje i da Pavličić pokušava da obeshrabri majke, kako bi prestale sa slanjem predstavki.

„Ništa majke ne može obeshrabriti! Odlučne na svom putu za odbranu stečenog doživotnog prava, koje nam je neustavno oduzeto od strane ove vlasti sa koalicionim partnerima u njoj, potpomognuto čudnim odlukama Ustavnog suda, ni vaše vesele poruke iz Strazbura da ništa nećemo uraditi sa slanjem predstavki, nastavljamo dalje“, ističe Savković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: