Neđeljko Rudović v.d. generalnog direktora Direktorata za medije

    1 mesec pre 106 pregleda Izvor: gov.me

Vlada je danas na predog ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamare Srzentić, nakon sprovedenog procesa selekcije i intervjua po osnovu Javnog poziva za vršioce dužnosti koji je raspisalo Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za medije odredila Neđeljka Rudovića

Rudović se, nakon sprovedenih intervjua, pokazao kao najbolji kandidat, koji bi mogao da preuzme upravljanje Direktoratom za medije u narednoj fazi i najbrže i najefikasnije odgovori na izazove u predstojećem periodu koji se odnose na medijsku oblast u cjelini, te na jasan i precizan način mapira procese i mjere za unapređenje ove oblasti.

Rudović

Pored velikog radnog iskustva u oblasti pisanih i elektronskih medija, kao dopisnik, novinar, glavni i odgovorni urednik respektabilnih medijskih kuća, ono što ga je izdvojilo u odnosu na druge kandidate koji su, takođe, imali respektabilno radno iskustvo u oblasti medija, odnosno novinarstva, filma, televizijske produkcije, je njegovo četvorogodišnje iskustvo poslanika kao člana Odbora za evropske integracije i člana Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u okviru kojih odbora su usaglašavani, ne samo propisi iz oblasti medija nego i propisi iz oblasti javne uprave, a čiji je predlagač upravo Ministarstvo, što će doprinijeti osnaženju tima Ministarstva u cjelini. 

Takođe, Rudović je pravnik koji je rukovodio sa timom od 120 ljudi, pa pored poznavanja stanja u oblasti medija, posjeduje stručna znanja u oblasti strateško normativnih poslova i primjene propisa i organizacione i liderske vještine s obzirom na njegovo rukovodeće radno iskustvo.

Funkcija vršioca dužnosti je privremenog karaktera, pa je prepoznato je da će za vrijeme vršenja dužnosti moći da mapira procese od strateškog značaja u oblasti medija, što je od značaja za ostvarenje strateških ciljeva ove Vlade i predlaganja mjera za unapređenje.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je 17. juna objavilo Javni poziv za izbor vršioca dužnosti u Direktoratu za medije. Na javni poziv se prijavilo 18 kandidata i kandidatkinja. Nakon analiziranja pristiglih prijava, izabrano je osam kandidata/kandidatkinja na osnovu navedenih kriterijuma. Kandidatkinje i kandidati su ocijenjeni po kriterijumima iz javnog poziva.

Proces selekcije tekao je u dvije faze koje su uključivale: analizu pristiglih prijava i radnih biografija, kao i intervju. Analiza pristiglih prijava i radnih biografija je obuhvatala ispitivanje ključnih informacija, radnog iskustva, vještina i obrazovanja prijavljenih kandidata u odnosu na postavljene kriterijume u Javnom pozivu, dok je intervju podrazumijevao razgovore sa kandidatima u cilju procjene njihovih funkcionalnih i liderskih vještina. Intervjue je obavila ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, mr Tamara Srzentić, v.d direktorica Uprave za kadrove, mr Jovana Nišavić.  

Očekivanje ministarke Srzentić je da će Rudović u narednih šest mjeseci, koliko traje mandat vršioca dužnosti, nastaviti započete aktivnosti Ministarstva kroz jačanje već uspostavljene saradnje sa medijskom zajednicom, Evropskom Komisijom i međunarodnim partnerima, nevladinim organizacijama i dr.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27749 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11947 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11301 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10666 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9300 pregleda
%d bloggers like this: