NEIZVJESNA SUDBINA PLJEVALJSKOG PRVOLIGAŠA

    3 meseca pre 340 pregleda Izvor: dan.co.me

Da li Rudar uopšte postoji i da li će predstojeće sezone biti član elite, pitanje je na koje ovih dana nikako ne možemo da dobijemo odgovor. Činjenice govore da je klub ne na ivici opstanka, nego na polako kreće ka ambisu. Čak i onaj koji bi trebao da odgovori na to pitanje, nema odgovor. Sportski direktor Damir Čakar, kratko nam je kazao da ga do sada niko nije kontaktirao niti pozvao na radni sastanak u vezi nastavka prvenstva.

Žao mi je, ali zaista ne bih mogao da vam dam odgovor o tome kada će Rudar početi sa pripremema – kazao je Čakar.

A kako bi i znao. Klub je prošle sezone funkcionisao bez organa upravljanja, bez predsjednika i Skupštine, a dokaz da ne postoje organi upravljanja je taj što još uvijek nije održan sastanak nakon završetka sezone. Bilo je tu ljudi, računajući u lokalnu upravu, bez čije pomoći Rudar ne bi mogao da okonča ni polusezonu. Sigurno svako, ko se iole razumije u sport, zna koliko treba novca za stabilnog prvoligaša i sigurno je da je onima koji odlučuju o tome sve jasno. Da li su Pljevljaci zaslužili da ostanu bez klubova u elitnom rangu takmičenja, nije tema ovog članka, jer bi možda skrenuli u neku drugu sferu društva. Ono što je sigurno i što će da potvrde i igrači je da je Damir Čakar svojim novcem plaćao troškove odigravanja utakmica i nekoliko plata igračima. Od kluba koji je već prežaljen stvorena je ekipa za respekt, ekipa je igrala najljepši fudbal i ligi. Hemija sa trenerom Edisom Mulalićem, vratila je život pod Golubinjom i publiku na tribine, a atmosfera u ekipi bila je više nego pozitivna. Na žalost kada je, nakon pauze, došlo do neplaniranih rezultata uslovljenih povredama polovine tima, ceh je platio trener koji je uz Čakara stvarao tim. Naravno da onaj ko radi i griješi, ali prenoseći svoje ogromno iskustvo Čakar je od igrača koji niko nije htio, napravio to da postanu najtraženiji igrači tokom prelaznog roka. Ćuković i Janketić pojačali su šampiona, Danilo Marković teško može reći da je nezadovoljan ponudom Dečića. Seratlić i Kašćelan su slobodni, Tiago je završio u austrijskoj drugoj ligi, a Mulalić je postao šef struke Dečića. Ako se ovako nastavi, svi iz startne postave Rudara tokom sezone koja nas očekuje nosiće dresove nekih drugih klubova.

Da li će se Rudar na stogodišnjicu fudbala u Pljevljima, jubilej koji malo kome pada na pamet, ponovo krenuti u novu sezonu iz autobusa, ili će se uskoro naći rješenje vidjećemo.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6815 pregleda