Nemoguće pratiti onlajn nastavu

    1 mesec pre 472 pregleda Izvor: dan.co.me

Mještani pljevaljske Bukovice po drugi put, u poslednjih mjesec dana, negoduju zbog izuzetno lošeg internet i signala mobilne telefonije. Iz MZ Bukovica ponavljaju da je signal izuzetno loš i da će posebno biti teško kada školarci krenu od prvog oktobra da nastavu prate onlajn.

Tražimo da se signal popravi prije prvog oktobra, jer pored osnovaca ima i srednjoškolaca koji trebaju da prate nastavu od svojih kuća. Ako se to ne desi Bukovičani će morati svojoj djeci da plaćaju stanove u Pljevljima, kako bi djeca opet bez polaska u školu, pratila nastavu- kaže predsjednik MZ Bukovica Gligor Topalović.

On ističe da operateri tvrde da je čitava teritorija Crne Gore pokrivena signalom mobilne telefonije i interneta, te da to nije tačno.

Signal mobilne telefonije i interneta praktično ne postoji u većem djelu Bukovice iako Bukovičani uredno plaćaju račune Većina stanovnika Bukovice ne može da koristi telefon iz svoje kuće već oblaze susjedna brda -tvrdi Topalović i dodaje da je signal iz Republike Srpske izuzetno dobar i da mnogi stanovnici plaćaju i veće račune jer su često u romingu.

Prema njegovim riječima kada mještani Bukovice traže da se signal pojača, zaposleni u u centralama crnogorskih operatera oštro reaguju.

Sela pljevaljske Bukovice udaljena su do 90 kilometara od grada. Nedostatak telefonskog i internet signala u velikoj mjeri otežava život svim građanima. Posebno je teško za školarce ali i za one najstarije koji žive sami u razbacanim selima i kojima mobilni telefon služi da kontaktiraju sa rodbinom ili da zatraže zdravstvenu pomoć.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6792 pregleda