Nezavisni sindikat policije: Nadležni da reaguju zbog puštanja na slobodu uhapšenog sa 26 kg marihuane

    1 mesec pre 353 pregleda Izvor: vijesti.me

Vijest da je juče policija uhapsila čovjeka sa 26 kilograma marihuane, a da ga je Više državno tužilaštvo pustilo da se brani sa slobode zvuči šokantno samo za one koji ne žive u našoj državi, poručili su iz Nezavisnog sindikata policije u saopštenju dostavljenom medijima i zatražili nadležnih.

„U najmanju ruku šokantno zvuči vijest od juče da je policija uhapsila čovjeka sa 26 kg marihuane a da ga je Više državno tužilaštvo pustilo da se brani sa slobode. Šokantno, ali samo za one koji ne žive u našoj državi. Građane Crne Gore već odavno ovako nešto ne može da iznenadi. Navikli smo da su nam pojedine sudije i tužioci ‘najbolji drugovi’, ali i revnosni zaštitnici kriminalaca svih nivoa. Doduše, do sad su se vješto krili ili makar pokušavali da se sakriju. Od juče ni skrivanje više nije potrebno. Potpuno otvoreno se staje na stranu čovjeka koji je uhvaćen sa drogom koja će unesrećiti ko zna koliko djece i porodica“, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

U saopštenju se poručuje da neskriveno i bahato izigravanje zakona i zaštita kriminalaca ne smiju ostati bez odgovora države.

„Tražimo reakciju i jasan stav po ovom pitanju od premijera Spajića, ministra pravde Milovića, Vrhovnog državnog tužioca Markovića, ministra unutrašnjih poslova Šaranovića i direktora Uprave policije Radovića. Želimo da nam se jasno kaže da li policija u ovoj državi treba ili ne treba da radi svoj posao? Da li imamo njihovu podršku da se borimo sa kriminalcima i tako građanima Crne Gore obezbijedimo miran i siguran život? Ili ćemo da trpimo ovakva poniženja i gledamo kako se, u nekim akcijama, višemjesečni mukotrpni rad policijskih službenika ponižava i obezvređuje“, pitaju se iz Nezavisnog sindikata policije.

„Da je ovo srećno i uređeno društvo koje razmišlja o svojim građanima pomenuti tužilac bi već sinoć bio uhapšen zbog saučesništva ili makar pomaganja učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Ako izostane reakcija nadležnih u našoj državi tužiocu ostaje da zajedno sa ‘uglednim uvoznikom marihuane’ smota po jedan džoint i proslavi legalizaciju a ovom drugom da već danas naruči novi tovar. Jer, tako im se može“, zaključuje se u saopštenju.