Ni Mulalić nije za to da se prvenstvo nastavi

    2 godine pre 515 pregleda Izvor: cdm.me

Kormilar Rudara Edis Mulalić smatra da će preduga pauza ostaviti traga na ekipu i fizičku pripremljenost igrača, te da će povratak na teren biti složen.

“Mnogo specifična situacija. Ako se liga bude igrala do kraja, biće potrebne treće pripreme. To do sada nijesmo imali u toku iste sezone. Preduga pauza ostaviće posljedice na igrače, na tim. To je neminovnost. Povratak na teren biće složen i težak, sa svim rizicima, ali treba ostati pozitivan. Vjerovati da ćemo i to upješno prebroditi. Slao sam igračima video-materijal na svakih sedam dana. Vjerujem da su se momci toga pridržavali. Ali, to su treninzi reda radi. Da ostanu aktivni fizički. Neke velike svrhe za fudbal od toga nema. Gubi se smisao kada fudbaleri tako dugo treniraju sami, pa još u kućnim uslovima. To može da bude kontraproduktivno. Nadali smo se da ovo neće potrajati, u skladu sa tim smo se i ponašali, ali virus je uzeo maha. Sve nas je poremetio. Nivo forme i fizičke spreme koji smo postigli više ne važi. Moramo ispočetka. Poznato je da smo bili u finansijskoj krizi i mimo korona virusa. Borili smo se sa tim, uspijevali da prevaziđemo situaciju uz pomoć ljudi kojima je stalo do kluba, ponajviše sportskom direktoru Damiru Čakaru koji je stalno uz ekipu, stručni štab i Rudar. Plata sada kasni, ali nijesmo ni prvi, a ni posljednji koji se sa tim susrijeće, Razumijemo situaciju. Postoje obećanja da ćemo ovih dana biti isplaćeni, što je svakako dobra okolnost za sve one koji žive od plate iz kluba.

Svi mi volimo kada se u fudbalu odlučuje na terenu. A da li treba nastaviti prvenstvo može da se gleda iz dva ugla. Sa pozitivne i negativne strane. Sportski je da se igra, ali zdravlje je mnogo važnije. Ostalo je 13 kola do kraja, plus polufinale i finale Kupa. To je mnogo utakmica koje treba odigrati u kratkom periodu. Što ako se neko zarazi, ako se povrijedi nekoliko igrača zbog napora? Pitanje je i koliko se mogu ispoštovati sve mjere nadležnih da bi bezbjednost bila sigurna. Oko toga može da se priča iz više uglova, ali možda je bolje da spasimo narednu sezonu tako što se ova ne bi nastavila. U krajnjem, nije lako ni ljudima koji o tome odlučuju. Naše je da prihvatimo i poštujemo svaku odluku FSCG.

Nijesu mi jasni ovi giganti. Bacaju prašinu u oči. Nema fudbala dva mjeseca i u ogromnim su problemima, smanjuju budžete, plate. Ako si gigant onda to ne bi trebalo da se radi. Veliki si i premostiš trenutne probleme. Fudbal je čudo. Vjerujem da će trebati i manje od šest mjeseci da više niko ne priča o korona virusu. Ne brinem za budućnost.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: