Nije stao na znak stop, preticao na punu i bez vozačke dozvole: Baraninu 15 dana zatvora i 740 eura kazne

  • 2 sedmice pre
  • 155 pregleda
  • Izvor: vijesti.me

Nakon okončanog  dokaznog postupka, sudija Suda za prekršaje u Budvi – odjeljenja u Baru Dubravka Mažić odredila je L.P.  (30) iz Bara, izrekla je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu od 740 eura.

“Baranin je počinio prekršaj iz člana 317a stav 1 tačka 2 ZOBSa, jer vozilom nije stao na znak stop ovlašćenog  policijskog službenika. Događaj se desio dana 15. maja u 15:25 časova u Baru” kazao je Vijestima zamjenik predsjednika Suda za prekršaje u Budvi, portparol i sudija Marko Djukanović.

On je dodao da je osim navedenog, okrivljeni počinio jos šest prekršaja.

“Preticanje preko neisprekidane linije, prelazak na kolovoznu traku namijenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera, preticanje u nepreglednoj krivini, preticanje kolone vozila, nekorišćenje sigurnosnig pojasa i neposjedovanje kod sebe važeće vozačke dozvole. Za prekršaje mu je utvrdjena jedinstvena novčana kazna od 740 eura, kao i troškovi sudskog postupka u iznosu od 30 eura. Istom odlukom, okrivljenim je izreceno šest kaznenih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od osam mjeseci”, kazao je Đukanović.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.