Nikolić: Vučićevi trbuhozborci ne mogu sakriti njegovu OPSESIJU Crnom Gorom

    1 sedmica pre 161 pregleda Izvor: PV Informer

Hor Vučićevih trbuhozboraca, domaćih i onih iz Srbije, pokušava vikom i bukom da sakrije svima bjelodanu činjenicu da srpskog predsjednika jako zabavlja megalomanska ideja o nekoj „velikoj Srbiji“ i da se, kako bi je realizovao, intenzivno bavi destabilizacijom regiona sa naglaskom na Crnu Goru, kazao je portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

„Irelevantno je da li to radi jer mu takav imidž treba za naredne izbore, ili zato što u to vjeruje ili iz nekog bizarnog razloga, poput manje veličine u kojoj sebe vidi kao savremenog cara Dušana. Šta god bilo, građani Crne Gore nijesu ničija igračka a pogotovo to nije građanski mir u našoj državi. Iako lijepo zvuči kada predsjednik Vučić govori o dobrosusjedskim odnosima, još ljepše bi bilo da se i tako ponaša i da se ne petlja u unutrašnja pitanja naše države. Ne znamo šta je podstaklo njegovo intenzivno interesovanje za Crnu Goru i njenu destabilizaciju, ali je ta vrsta opsesivne i destruktivne posvećenosti loša za sve, a posebno za mir u regionu i skladni život građana na Zapadnom Balkanu“, rekao je Nikolić. 

Dodaje da tu opasnu igru sa vatrom predsjednika Vučića, sve više prepoznaje i međunarodna zajednica, te je tako nedavno i američki predsjednik izašao sa uredbom koja sadrži dio o Zapadnom Balkanu, što je protumačeno kao poruka vlastima Srbije da prikoče ili će se suočiti sa individualnim sankcijama.

„Samo neko ko je slijep ne uočava da Vučić pokušava da kopira ruski model vođenja politike, ali zaboravlja da uloga Rusije i Srbije u svijetu nije ni za poređenje a kamoli ista. Ono što se toleriše Rusiji, Zapad sigurno neće tolerisati Srbiji. Zato je i za Srbiju, i njene građane a i za samog Vučića i njegovu ulogu u istoriji, do koje mu je, po sopstvenom priznanju, veoma stalo, mnogo bolje da se zvanična politika te države okrene sebi i svojim problemima, koji svakako neće nestati ukoliko se konstantno iniciraju novi u susjedstvu“, zaključuje Nikolić. 

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26093 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11625 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10791 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10153 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9347 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8847 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: