Njemcima za nadzor nad radovima 977 hiljada

    1 mjesec pre 294 pregleda Izvor: dan.co.me

Elektroprivreda (EPCG) je kao najpovoljniju izabrala ponudu njemačkog konzorcijuma „Steag Energy Services Gmbg” za posao stručnog nadzora nad radovima ekološke rekonstrukcije Termoelektrane (TE) Pljevlja. Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeta je 25. maja ove godine. Njemački konzorcijum će, shodno tenderskoj dokumentaciji za posao stručnog nadzora, dobiti oko 977 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om, koliko je iznosila ponuda. Nosilac konzorcijuma je njemačka kompanija „Steag Energy Services Gmbg”, drugi član konzorcijuma je kompanija „Projectman” iz Podgorice. U ponudi su dostavljeni i podaci o podugovaračima – kompanijama „MMK control” iz Bara, „R.M.A. inženjering” iz Nikšića i „Geoengineering” iz Podgorice. Njemačka kompanija je radila i idejni projekat za rekonstrukciju Termoelektrane Pljevlja.

Na tenderu se osim konzorcijuma na čelu sa kompanijom iz Njemačke javio konzorcijum „SISTEM–MNE–NIK COM”. Ponuda tog konzorcijuma okarakterisana je kao ispravna i drugoplasirana. Ponudu je predala i kompanija „Civil Engineer”, međutim, ona je bila neispravna, prema navodima predstavnika EPCG.

Konzorcijum, na čelu sa kompanijom iz Njemačke, izvršiće stručni nadzor nad radovima rekonstrukcije TE Pljevlja, poslu vrijednom oko 54 miliona eura, koji je ranije dobio konzorcijum „Dec Intenacional – Bemax – BB Solar – Permonte”. Iako je ranije iz EPCG najavljivano da će biti potpisan ugovor, nema podataka da je to do danas učinjeno. Problem sa potpisivanjem ugovora nastao je zbog pojave pandemije novog virusa korona.

Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda EPCG izabrala je 8. novembra prošle godine kao najpovoljniju ponudu konzorcijuma koji predvodi kineski „DEC”, a u kojem je i kompanija BB solar Blaža Đukanovića, sina predsjednika Crne Gore. Odbijene su ponude kineske „Shangai Electric Group Co.Ltd” od 97.922.683 eura i njemačko-slovenačkog konzorcijuma „Hamon – Rudis” od 72.539.500 eura. Nije bilo žalbi na odluku EPCG o izboru najpovoljnije ponude na ovom tenderu. Iz EPCG su krajem prošle godine saopštili da će posao ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja biti završen do 2022. godine.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6050 pregleda