Nova akcija Službe zaštite i spašavanja Pljevlja u gradu na uklanjanju zmije

    1 mjesec pre 681 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA

Iako je prošlo svega nekoliko dana od poslednje intervencije Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja u naselju “Guke”, na uklanjanju zmije iz dvorišta porodične kuće u toku dana došlo je do nove intervencije službe u gradu na hvatanju i uklanjanju zmije.

Po prijavi građana u poslepodnevnim časovima pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja su intervenisali u naselju Potrlica u garaži porodičnog objekta Slavka Tanjevića.

Radilo se o vrsti zmije bjelouška koja je bila dužine 50-60 cm i koja je lako uhvaćena i puštena na Trlici u prirodno stanište.

Ove godine pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja imali su neuobičajeno veliki broj intervencija na hvatanju zmija u užem dijelu grada,a dijelom i u seoskoj sredini.U svim slučajevima radilo se o neotrovnicama – smukovima i sve su posle hvatanja puštene u prirodno stanište van gradske sredine.

U ovom periodu godine zmije izlaze iz brloga, traže partnere i dolazi do njihovih pojačanih aktivnosti.Najviše se nalaze u perifernim dijelovima grada, gdje se nalaze vikendice i ima dosta zelenila.U ovo doba godine veliki broj njih se penju i po drveću.

Kada se pojave u gradu, to znači da ih je neko donio sa strane, u haubi automobila i najčešće to budu zmije neotrovnice.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6786 pregleda