Nova oprema Komunalnoj policiji – za efikasniji terenski rad

    1 sedmica pre 555 pregleda Izvor: pljevlja.me

Tokom protekle nedelje, služba Komunalne policije opštine Pljevlja je obnovila ljetnje i zimske dijelove službenih uniformi.
Načelnik Komunalne policije Bojan Bajčeta pohvalio je značajan napredak u efikasnosti službe kojom rukovodi, ostvaren kroz pojačan terenski rad, najviše u dijelu direktnih kontakata sa građanima, posebno onima koji krše komunalni red.

„Kako je članom 13 Zakona o komunalnoj policiji propisana obaveza nošenja uniforme komunalnog policajca prilikom obavljanja službene dužnosti, kao odgovorna služba pristupili smo obnavljanju službenih uniformi i obilježja, a sve u cilju zakonitog i efikasnog obavljanja poslova komunalnog nadzora na terenu“, istakao je načelnik Bajčeta.

Pored uniformi i obilježja, Komunalna policija je ovom prilikom nabavila i sredstva prinude što je takođe obaveza propisana Zakonom o komunalnoj policiji.

Bajčeta je podsjetio da je služba u predhodnom periodu opremljena i sa dva nova službena vozila, aparatom za mjerenje nivoa buke koja se emituje u životnu sredinu, kao i ostalom pratećom tehničkom opremom koja je neophodna za zakonito i efikasno obezbjeđenje komunalnog reda u našem gradu. Efikasnijem radu, kako je istakao, značajno bi doprinijelo podmlađivanje Službe i povećanje brojnosti komunalnih policajaca na terenu.

„Dakle, nabavkom novih uniformi služba Komunalne policije opštine Pljevlja je u potpunosti tehnički opremljena da odgovori svim potrebama složenog komunalnog nadzora prilikom obavljanja poslova na terenu“, zaključio je Bajčeta i uputio apel sugrađanima, svim fizičkim i pravnim licima, da se odgovorno ponašaju kada je u pitanju poštovanje komunalnog reda, kao i da se pridržavaju posebnih mjera koje je propisalo NKT za zarazne bolesti, kako bi iz trenutne situacije izašli sa što manje posledica.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6294 pregleda